Nimeni nu-și găsește locul

Atunci cînd oameni de diverse orientări (politice, profesionale etc.) susțin că după actuala criză mondială lumea nu va mai fi cum a fost pînă acum și că fiecare dintre noi va avea o altă abordare a vieții, în general, mulți dintre noi privesc cu oarecare neîncredere respectivele aserțiuni.

Parcă tocmai pentru a susține aceste teorii, în fotbalul mondial se văd fără prea mare efort schimbări de abordare pe care altădată nu ni le-am fi putut măcar imagina.

Hai să ne uităm la cîteva nume cu adevărat importante și o să vedeți că într-adevăr ceva se petrece. Începem cu cei mai cunoscuți, Ronaldo și Messi. Ronaldo a debutat cu un penalty ratat, în chiar primul meci post-pandemie. Între timp a reușit și un gol ca în zilele-i bune, după o cursă nebună șutînd ca din tun, a mai și pasat decisiv de cîteva ori, numai că la fiecare prim plan i se citește în priviri că e cu gîndul complet aiurea. Poate la Manchester, poate la Real, ori la PSG? Dar cu certitudine este altul acum decît în primăvară. Despre Piticu’ ce să mai spun? Înainte de întrerupere avea în buzunar un nou titlu în La Liga. La doar vreo trei luni distanță parcă nu-i mai iese nimic: nici gol din acțiune, nici din lovitură liberă, nici assist-uri, ba l-am văzut împiedicîndu-se și în driblinguri ori ratînd pase simple, încît pare cu gîndul mai degrabă la un transfer sau chiar la retragere. De la aceeași echipă, Barcelona, un anume Griezman, campion mondial cu Franța, adus de la Atletico cu mare tam tam, cu fiecare zi ce trece devine tot mai… Chiricheș! Adică rezervă de meserie, una din explicații fiind aceea că Piticu’ își dă seama că e tot mai slab și încearcă să elimine concurența, forțînd antrenorul să-l țină pe Griezmann pe tușă. Printre discuțiile cu adevărat interesante este și aceea că Griezmann ar putea pleca la PSG. Desigur, la schimb cu Neymar, altul care nu-și găsește locul acolo unde se află. În această situație, Barcelona ar mai avea de plătit și o diferență în bani. Sau… în Messi! Că la un moment dat era în discuție ca și Piticu’, și CR7, să se ducă la PSG și să joace împreună!

E clar că lumea nu mai e ce-a fost.

Fiţi sociabili!