Nici nu e prostănac, nici n-a făcut-o pe-a prostănacul

Praf îl făceau dacă se afla despre eventualitatea numirii sale într-o funcţie importantă. Dacă se afla că Mircea Geoană are şanse să ajungă numărul 2 la NATO, atunci aşa-zisele forţe ale binelui, care au intrat în adormire după alegerile europarlamentare, ar fi declanşat jihadul împotriva acestuia în presă şi pe reţelele de socializare. Din prostănac nu l-ar fi scos şi ar fi spus că în urmă cu cîţiva ani a fost liderul unui partid care astăzi este cunoscut ca Ciuma Roşie. Şi cum să ajungă un ciumat roşu la vîrful NATO? Nu ar fi existat pericolul ca Alianţa Nord-Atlantică să se îmbolnăvească şi, slăbită fiind, să devină o pradă uşoară pentru Rusia? Dacă s-ar fi aflat că domnul Geoană e pe punctul de a primi onoranta funcţie, atunci ar fi fost scoase de la naftalină imaginile cu „Mihaela, dragostea”, iar aşa-zisele forţe ale binelui ar fi făcut tot felul de aşa-zise glume, de care ar fi rîs toţi internauţii şi cosmonauţii. Ca să nu mai spunem că din lada de zestre a televiziunilor ar fi fost scoasă ştirea cu ceasul valoros pe care Mircea Geoană l-ar fi primit de la Marean Vanghelie, dar şi cea cu vizita sa la puşcăriaşul Sorin Ovidiu Vîntu cu o seară înainte de prezidenţiale. Şi dă-i şi luptă împotriva lui Mircea Geoană.

Spre norocul domnului Geoană, informaţia privind viitorul său la vîrful NATO n-a transpirat, iar după ce a fost numit toată lumea a luat poziţie drepţi şi l-a salutat respectuos. Cine să-şi permită să comenteze o decizie a NATO? Dacă actualul Guvern al României i-ar fi oferit domnului Geoană o funcţie cît de mică de reprezentare a României în străinătate, să vezi atunci ce găleţi cu lături ar fi fost turnate în capul acestuia şi al celor care l-ar fi numit.

Probabil că Mircea Geoană a ajuns numărul 2 în NATO avînd atît sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis, cît şi pe cel al premierului Viorica Dăncilă, că doar vine dintr-o ţară, şi nu de pe o insulă unde trăieşte în singurătate. Apoi, cu siguranţă a contat şi faptul că România are militari în teatre de operaţiuni. Însă, cel mai mult şi mai mult a contat faptul că Mircea Geoană este Mircea Geoană. Un diplomat care şi-a făcut bine treaba ca ambasador al României în SUA şi care este apreciat în cercurile înalte din Vest. Un diplomat care nu ar fi trebuit să se bage în troacă, pentru a-l mînca Traian Băsescu cu fulgi cu tot. Mircea Geoană nu-i nici prostănac şi nici nu a făcut-o pe-a prostănacul, ci a fost făcut prostănac de către unii. Acest lucru a fost certificat acum de NATO.

Fiţi sociabili!