Neculai Roşca

„Lapte şi miere”. Nu, nu este vorba despre promisiunea unui politician, ci despre cartea unui coleg de breaslă.

„Lapte şi miere” se numeşte cel mai recent volum semnat de Neculai Roşca, acest povestitor de şcoală nouă. Ei, nu chiar nouă, pentru că Nicu nu a terminat şcoala alaltăieri, ci în urmă cu peste 30 de ani, dar nici nu-i putem spune povestitor de şcoală veche, fiindcă nu a fost coleg cu Ion Creangă.

Fiul cătunului Remezău din Vicovu de Jos şi-a lansat cea de-a doua carte vineri, 12 iulie. O carte despre care conferenţiarul universitar doctor Aurel Buzincu spune: „Am citit a doua carte a lui Nicu Roşca – la fel de agreabilă ca şi prima, ba poate că mai… sincronizată tematic şi, în consecinţă, cu atît mai interesantă – sub tensiunea unei indecizii care nu m-a părăsit în totalitate nici la capătul lecturii şi care mă obligă, în primul rînd, să apăs şi mai tare decît am făcut-o deja pe doar impresia, pe doar aparenţa de simplitate a acestor pagini”. Dacă spune domnul Buzincu, aşa o fi. Nu ne putem contrazice cu un specialist într-ale cititului şi într-ale analizei de text.

În cartea lui Nicu este vorba despre „revoluţii, schimbări de rînduri, prăbuşirea cortinei de fier, terorişti, români de bine, televiziunea română liberă, entuziasm, execuţii, Crăciun, steaguri tricolore cu gaură la mijloc, Gavroche de Bucureşti, Libertate!”. Şi mai este vorba despre „bomba atomică de la IFA, sindicate libere, platforme program, tovarăşi!”. Sună interesant, aşa că vă invităm să vă procuraţi cartea apărută la Editura „Luni smart” şi să o citiţi cînd aveţi timp. Felicitări, domn` Nicu, şi la cît mai multe!

Fiţi sociabili!