Ne facem treaba

Reporter: Stimate domnule primar şi eventual viitor primar, iată o veste caldă pe care vreau să o aflaţi în premieră de la mine, dacă aveţi timp să mă urmăriţi cu atenţie.

Primar: Spune repede, că nu-mi văd capul de treabă, cu atîta covid de jur împrejur şi cu atîta carantină instituită. E vorba de vreo veste miraculoasă care să rezolve acest balamuc de la Suceava?

Reporter: Vestea este că Simona Halep a postat un filmuleţ pe reţelele de socializare în care arată că şi-a înrămat racheta de la Wimbledon, alături de o poză cu trofeul.

Primar: Şi ce legătură are vestea asta cu balamucul instituit la Suceava? Nu vezi că eu nu-mi văd capul de treabă şi de atîţia reporteri care mă asaltează? Ce legătură are Simona Halep cu acest balamuc bucovinean?

Reporter: Ar fi două întrebări legate de Simona Halep. Prima: dumneavoastră ce aţi înrăma dacă ar fi să înrămaţi ceva din activitatea dumneavoastră de patru sau cinci mandate?

Primar: Te-aş înrăma pe tine şi te-aş bate în cuie pe perete. De asta vă arde vouă, conţopiştilor, cînd Suceava arde şi ţara se piaptănă şi cînd eu nu-mi văd capul de treabă 24 de ore din 24?

Reporter: Staţi, că n-aţi auzit a doua întrebare!

Primar: Care-i a doua întrebare? Spune repede, că deja m-am agitat şi nu-mi mai văd capul de treabă.

Reporter: Domnişoara Simona Halep a încheiat postarea, zicînd: „Aveţi grijă, staţi acasă şi fiţi pozitivi. Totul va fi bine!”. Dumneavoastră cum aţi încheia postarea, în cazul în care v-aţi înrăma un trofeu şi v-aţi face o poză cu el?

Primar: Ca să scap de tine, îţi răspund şi la această întrebare stupidă, care sper să fie ultima. Eu aş încheia postarea zicînd: vom reuși împreună prin calm, disciplină, unitate, responsabilitate, distanţare socială și cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Reporter: Încă o precizare, vă rog: îi sfătuiţii şi dumneavoastră pe suceveni, ca şi Simona Halep, să stea acasă şi să fie pozitivi?

Primar: Cum să le urez să fie pozitivi? Doamne fereşte! Asta mi-ar mai lipsi în balamucul ăsta de carantină metropolitană. Vrei să mă ia la ochi organele pentru zădărnicire, cum i-a luat la ochi pe cei din conducerea Spitalului Judeţean?

Reporter: Staţi aşa, că n-am terminat. Cum credeţi că veţi rezolva, 24 de ore din 24, această situaţie dramatică prin care trece municipiul pe care îl conduceţi?

Primar: Am avut o discuție la ora 23.30 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, care m-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni, și ne va ajuta să depășim cu bine acest moment dificil. Cu un aşa ajutor şi cu mînecile suflecate, sigur vom depăşi cu bine acest moment dificil.

Reporter: Cu Ludovic Orban alături de Suceava şi cu mîinile suflecate ce veţi face concret pentru a depăşi acest moment dificil?

Primar: Mă voi adresa sucevenilor, îndemnîndu-i să respecte,  împreună cu mine, prevederile noii Ordonanțe militare şi împreună să dăm dovadă de calm și responsabilitate pe această perioadă a Stării de urgență în care se aplică măsura de carantinare.

Reporter: Mai concret, ce veţi face?

Primar: O să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune să depășim acest moment greu din viața orașului nostru.

Reporter: Văd că la situaţia Spitalului Judeţean nu vă referiţi deloc. Lăsaţi totul în seama lui Dumnezeu?

Primar: În seama lui Dumnezeu şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Reporter: Ce poate face preşedintele Klaus Iohannis, alături de Dumnezeu, pentru suceveni, în această situaţie provocată de conducerea incompetentă a Spitalului Judeţean?

Primar: Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat personal sucevenilor şi le-a zis: dragi suceveni, nu sînteți singuri! Sîntem cu toții, în gînd, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo.

Reporter: V-a zis domnul preşedinte Iohannis ce anume trebuie să ajungă acolo, respectiv în municipiul Suceava şi în comunele din jur?

Primar: Dumnealui a zis, precizînd pentru suceveni şi pentru comunele din jur: cînd vă întîlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mîna, nu vă îmbrățișați! Nu uitați, sîntem alături de voi!

Reporter: Deci nu v-aţi îmbrăţişat cu preşedintele. Înţeleg! Dar cu Spitalul Judeţean de la Suceava cum rămîne?

Primar: Spitalul Judeţean Suceava nu-i al Primăriei, ci al Consiliului Judeţean. Iar eu nu-mi văd capul de treabă în municipiul Suceava, unde-i foarte multă treabă. Totuşi, preşedintele Klaus Iohannis s-a referit şi la Spitalul Judeţean Suceava, spunînd: am discutat, evident, situația din Suceava și toți sîntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar sîntem conștienți și de răspunderea noastră. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă.

Reporter: Despre medicii suceveni infectaţi ce a zis? Că pe dumneavoastră nu vă deranjez să vă daţi cu părerea, fiind implicat 24 de ore din 24  în municipiul Suceava, cu mînecile suflecate.

Primar: Despre medicii infectaţi sigur că a zis, că nu degeaba s-a referit cînd a zis: dragi suceveni, nu sînteți singuri! Sîntem cu toții, în gînd, alături de voi. Şi a mai zis: vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Adică, ca să pricepi şi tu şi să nu mai dai ştiri false prin ziarele voastre, eu şi cu dumnealui ne facem treaba. Ai înţeles?

Fiţi sociabili!