Naiva Dăncilă, un pericol pentru România

Viorica Dăncilă mai are puţin şi rămîne fără serviciu, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD a trecut. Dacă doamna Dăncilă nu are sau nu-şi face o firmă proprie e greu de crezut că-şi va găsi de lucru. La stat vor avea grijă viitorii conducători să nu o ia nimeni, iar la privat mă îndoiesc că s-ar găsi cineva să o angajeze. Adică, ar angaja-o, dar nu pe o funcţie de director, aşa cum şi-ar dori doamna prim ministru, care, evident, nu ar fi de acord să se trezească cu noaptea în cap şi să execute ordinele unui şef de birou pentru un salariu de 3.000 de lei.

Invitată la România TV şi întrebată de viitorul său profesional Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu încă. Am muncit în credinţă şi nu mi-am aranjat nimic. Cred că în perioada următoare mă voi axa pe munca în partid. Îmi voi găsi eu ceva după o lună şi jumătate. O lună jumătate nu mă duc nicăieri. Nu sînt un om bogat. Voi face campanie alături de cei implicaţi. Am staff electoral. (…) Sînt convinsă că vom cîştiga prezidenţialele. Sper ca apoi locul de muncă să fie la Cotroceni”.

Incorect. Corect ar fi fost dacă doamna Dăncilă ar fi răspuns că speră ca locul de muncă să fie şi la Cotroceni. Dacă Viorica Dăncilă şi-ar face o firmă de curăţenie, ar putea participa la licitaţia pentru a face curat la Palatul Cotroceni. Iar dacă licitaţia ar fi una corectă, adică aceasta nu ar fi aranjată pentru vreo firmă din Sibiu, să spunem, atunci doamna Dăncilă ar putea avea un loc de muncă şi la Palatul Cotroceni, în calitatea sa de patroană a unei firme de curăţenie.

Totuşi, cît de naivă poate fi Viorica Dăncilă încît să spere că va cîştiga alegerile prezidenţiale după ce a fost înfrîntă în Parlament? Veţi spune că la alegeri participă poporul, şi nu doar sutele de aleşi ai poporului care au trîntit Guvernul PSD. Da, dar poporul nu se aliniază niciodată în spatele învinsului. Şansele Vioricăi Dăncilă de a cîştiga prezidenţialele candidînd de pe poziţia de prim ministru erau de 1%, iar acum sînt de -100%. Nu e sigur că şefa PSD va intra în turul II, dacă va mai fi un tur II, darămite să cîştige funcţia de preşedinte al României.

Dacă nu este vorba despre altceva, Viorica Dăncilă este de o naivitate înfiorătoare. Şi chiar numai pentru naivitatea sa, doamna Dăncilă nu mai trebuie să stea nici o secundă la şefia Guvernului României.

La cît de naivă este Viorica Dăncilă nu e mirare că aceasta a fost trasă pe sfoară de Ramona Mănescu, aşa cum s-a plîns după moţiunea de cenzură. Dacă doamna Mănescu a păcălit-o pe doamna Dăncilă trebuie să ne închipuim cu groază cum au dus-o de nas politicienii de peste hotare, un lucru extrem de periculos pentru o ţară cu care şi-aşa face toată lumea ce vrea.  

Fiţi sociabili!