N-or fi și teste măsluite?

În principiu, printre foarte multele meserii existente pe pămînt, una este cu siguranță sfîntă: aceea de medic. Asta, deoarece adesea medicul este cel care are știința și puterea de a te readuce la viață ori de a-ți vindeca sau măcar alina suferințe extreme. De aceea, ori de cîte ori aud discuții despre medici, în general, dar și despre cazuri particulare în care se vorbește de mită, malpraxis ori atitudine deplasată în relația cu bolnavul, cel mai adesea nu le dau crezare. Iar asta nu neapărat datorită faptului că și mama mea a fost medic. N-am crezut nici că o diplomă de facultate de medicină se poate falsifica (în fond, trebuie să fii dement fără frontiere ca să-ți fabrici o diplomă pe baza căreia, apoi, să poți… omorî oameni!?, că doar știința vindecării se învață după ani foarte mulți de studiu, adică nu-i același lucru cu o diplomă falsă de zugrav sau de bucătar)… pînă a apărut idiotul ăla de italian pripășit în România, care s-a apucat de operații estetice pînă a nenorocit niscai fătuce.

Stați nițel, că n-am luat-o razna: toată introducerea asta e legată, desigur, de fotbal. Pînă să vă explic și cum, hai să mai facem un ocol, pînă în Grecia, de unde ne venise știrea că mulți români au cumpărat acolo teste fals negative de la diverși „întreprinzători” locali. Fireasca întrebare este: falsificatorii n-or fi fost cumva doctori, cu parafă și toate alea în regulă, deciși să mai facă un ban în plus?

Ei, acum ne apropiem. La o zi după instalarea lui Gigi Mulțescu, care înșirase nenumărate minusuri găsite la echipa Dinamo, s-au descoperit nu mai puțin de șase băieți infectați cu COVID-19, ceea ce a făcut ca meciul cu Tîrgoviște, deja amînat o dată pe același motiv, să fie… stră-amînat. Întocmai și la timp!, cum se zicea la noi, în Armată. Și, evident, și la noi în Miliție, adică la Dinamo. Ceea ce nu mă poate împiedica să mă întreb dacă n-or exista și pe la noi ceva „întreprinzători” doritori de a ajuta la necaz nu doar oameni, ci și cîini roșii. 

Fiţi sociabili!