N-ai carte, n-ai parte de carnet de membru PNL

Ilie Niţă (T)Jucîndu-şi foarte prost ultima carte, Ilie Niţă n-a mai avut nici o şansă de a scăpa de excluderea din PNL, lucru care echivalează cu pierderea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Miercuri, 22 iulie 2015, în loc să umble să-şi apere viitorul politic, Ilie Niţă alerga după oameni de cultură. Însă, nu pentru a-i premia sau pentru a-i ruga să-l înveţe cuvinte, picturi şi muzici noi, ci pentru a-i aduce să-l sprijine pe Alexandru Băişanu, în încercarea acestuia de a impune Consiliului Local proiectul fantasmagorico-aberant „Suceava – capitală culturală europeană”. Profitînd de poziţia sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean responsabil cu cultura, Ilie Niţă l-a sunat pe managerul Centrului Cultural Bucovina, comandîndu-i nişte oameni de cultură care să-l însoţească pe Alexandru Băişanu la şedinţa Consiliului Local Suceava de joi, 23 iulie. Pentru ca delegaţia să fie bogată, domnul Niţă l-ar fi sunat şi pe directorul Bibliotecii „I. G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş. Pînă la urmă a avut din ce să se formeze o delegaţie a oamenilor de cultură, care, însă, din varii motive, nu a reuşit să-i fie de folos domnului Băişanu. Aşadar, Ilie Niţă a făcut trafic de influenţă degeaba. După eşecul din Consiliul Local Suceava, Ilie Niţă, la momentul acela vicepreşedinte PNL al Consiliului Judeţean, şi deputatul PNL Alexandru Băişanu au mers la şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL. O şedinţă la care au întîrziat, iar cînd au intrat în sală au fost întîmpinaţi de sprîncene încruntate şi de ochi care aruncau flăcări. Şedinţa a însemnat cel de-al doilea eşec al zilei pentru cuplul Niţă-Băişanu, pentru că Ilie Niţă a fost dat afară din partid, asta însemnînd că va rămîne fără mandatul de consilier judeţean şi, implicit, fără funcţia de vicepreşedinte al CJ.

Aşa cum arătam, Ilie Niţă şi Alexandru Băişanu au ajuns cu întîrziere la şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL în care se discuta despre viitorul politic al primului. Pentru început, Gheorghe Flutur i-a prezentat domnului Niţă rezumatul afirmaţiilor făcute la adresa sa. Afirmaţii care nu-i erau deloc favorabile. Unul dintre cei prezenţi i-a amintit lui Ilie Niţă că la întîlnirea de la Bacău a PNL, Vasile Blaga i-a dat termen două săptămîni să se gîndească: ori renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, care-l aşează la aceeaşi masă cu PSD-ul, ori pleacă din partid. După aceea, PNL Suceava, partid de treabă, i-a mai dat termen încă o săptămînă. La expirarea ultimului termen, domnul Niţă a ieşit public şi a spus că nu demisionează de la CJ şi, pentru a arăta că-i bărbat, a trimis două săgeţi în direcţia senatorului Gheorghe Flutur şi a deputatului Ioan Balan. Pentru nerespectarea deciziilor partidului, dar şi pentru că şi-a atacat unii colegi, Ilie Niţă a fost dat afară din partid. Decizia a fost luată cu 62 de voturi pentru şi patru împotrivă. Atenţie, din cei 66 de liberali prezenţi, 20 erau din vechiul PNL al lui Ilie Niţă, şi nu din fostul PDL al lui Gheorghe Flutur şi Ioan Balan. Surse prezente la întîlnirea PNL Suceava de joi, 23 iulie, ne-au spus că cei 20 de membri ai vechiului PNL au fost la şedinţă în ciuda ordinului de a nu veni dat de fostul preşedinte al vechiului PNL, Alexandru Băişanu. Pus la zid de colegii săi, Ilie Niţă şi-a jucat ultima carte. Din păcate pentru el, acesta avea un 2 de romb, adică cea mai proastă carte, pe care a deschis-o şi a început să citească. Acolo scria că Gheorghe Flutur ar putea să aibă soarta deputatului PNL Florin Ţurcanu, care în 2011, cînd era preşedintele PNL Botoşani, a fost trimis în judecată pentru fals şi uz de fals, fiind acuzat că a dat afară din partid mai mulţi membri, în mod fraudulos. Domnul Niţă i-a ameninţat cu procesele şi pe ceilalţi liberali care vor vota pentru excluderea sa din PNL, după care a părăsit şedinţa, nemaiaştepînd votul. De la întîlnire a plecat şi domnul Băişanu, care fusese muştruluit pentru că s-a dat cu pesediştii pentru a-şi promova proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”. Enervaţi de ameninţările domnului Niţă formulate înainte de a părăsi incinta, liberalii au votat aproape în unanimitate pentru excluderea acestuia din formaţiunea politică. Şi, uite-aşa a rămas ursul fără coadă, iar Ilie Niţă fără carnetul de membru PNL şi fără funcţiile cu care tare-i mai plăcea să se fudulească. Şi încă ceva. Sursele noastre spun că, dacă nu şi-ar fi jucat atît de prost ultima carte, Ilie Niţă ar fi avut şanse să fie iertat oarecum.  Acest lucru s-ar fi putut întîmpla în şedinţa Colegiului  Director Judeţean al PNL de sîmbătă, 25 iulie, însă acest for a întărit decizia luată de biroul politic.

Ilie Niţă şi Alexandru BăişanuIlie Niţă şi copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Alexandru Băişanu, la plimbare: „Stai, şefu’, nu te speria! Aşa arăt eu, nu-s mascat. Şi nici cătuşe n-am”. 

 

 

 

 

Fiţi sociabili!