Morcovul şi păstîrnacul din grădina PSD

Deputatul Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, rîde de PSD Suceava, care l-a luat în partid pe senatorul Ilie Niţă de la ALDE. Pe undeva e de rîs, dacă nu ar fi de plîns că PSD are nevoie de domnul Niţă pentru a sprijini rămînerea Guvernului Dăncilă la putere. Dacă a ajuns Guvernul României să depindă de Ilie Niţă de la Suceava, chiar că-i de rău.

Domnul Nechifor a declarat: „E foarte bine. E perfect. Domnul Stan ia la bobiță parlamentari. E OK”. Asta cu bobiţă e aluzie la faptul că prin partid, preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorului Ioan Stan, i se spune şi Bobiţă.

Totuşi, să facem un exerciţiu de imaginaţie. Să presupunem că domnul Nechifor n-ar fi plecat la Pro România şi ar fi fost şi în ziua de astăzi preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD. Şi să mai presupunem că Victor Ponta n-ar fi trădat nici el PSD-ul în favoarea Pro România şi că ar fi fost şi astăzi preşedintele PSD, dar şi prim ministru. Presupunînd că PSD ar fi format o coaliţie cu ALDE, care ALDE ar fi plecat, aşa cum a făcut acum, oare ce decizie ar fi luat Cătălin Nechifor? Oare nu cumva l-ar fi primit pe Ilie Niţă în partid, pentru a face rost de un vot care să ajute Guvernul Ponta să rămînă în viaţă?

Ei, dar ce atîtea presupuneri. Aia cu bobiţă e slabă, dar Cătălin Nechifor are una tare de tot: „Pro România va merge în continuare cu oameni în care crede, cu pepiniera proprie. Avem în județ o structură importantă, ne-am calificat la europene, toți parlamentarii Pro România de Suceava susțin proiectul Mircea Diaconu”. Care pepinieră proprie, domnule deputat? Dumneavoastră şi domnul Ponta, ca să dau doar două exemple concludente, nu sînteţi din pepiniera PSD? Şi-adică nu staţi cu uşa de la cămară deschisă, doar-doar mai sare cîte un morcov sau cîte un păstîrnac din grădina PSD? Şi cum e Mircea Diaconu din pepiniera proprie? Prin cîte pepiniere a trecut în cariera sa politică, domnul Diaconu a şi uitat, cred, care-i este pepiniera de început. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!