Mirela Adomnicăi

Nu se poate aşa ceva, chiar nu se poate. De fapt, nu ar fi trebuit să se poată aşa ceva, fiindcă s-a putut. Una dintre cele mai gogonate minciuni rostite în spaţiul public sucevean de la instalarea pe acest picior de plai, în această gură de rai a democraţiei prost înţelese şi a capitalismului prost pus în aplicare a fost spusă de prefectul Mirela Adomnicăi.

Pe 17 septembrie, termenul anunţat şi răsanunţat de încheiere a lucrărilor de la şoseaua de centură a Sucevei, prefectul a transmis un comunicat de presă în care arăta că treaba a fost finalizată. Numai că nu s-a dat drumul circulaţiei, de parcă şoseaua a fost făcută pentru a căsca lumea gura la ea de aproape sau mai de departe, nu pentru ca maşinile să circule pe ea. Mai mult, a doua zi, reprezentanţii presei au constatat că echipe de muncitori trebăluiau de zor.

Treabă cică ar mai fi, dar aceeaşi Mirela Adomnicăi a declarat că din această săptămînă se va circula. Chiar dacă după ce a transmis gogonata credibilitatea doamnei Adomnicăi a luat-o vertiginos la vale, tinzînd către zero, noi am luat într-un fel de bună spusa acesteia şi am publicat pe prima pagină, după cum aţi văzut deja, un colaj cu fotografii realizate de-a lungul timpului pe şantierul şoselei de centură, care parcă nu se mai termina de făcut. Am riscat, ca în cazul în care chiar se va circula să nu pierdem momentul.

Minţind, mai rău a făcut doamna Adomnicăi. Nu ar fi fost primul termen la şoseaua de centură nerespectat. O săptămînă sau o lună în plus ar fi trecut neobservată, însă ditamai mai minciunoaia nu se poate uita atît de uşor, doamna Adomnicăi.

Fiţi sociabili!