Mircea Laurus

Mircea Laurus

Mircea Laurus

Verdict: nevinovat pînă la o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe de judecată. Pînă atunci să luăm de bună constatarea Agenţiei Naţionale de Integritate, care susţine că primarul PSD al comunei Milişăuţi, Mircea Laurus, s-a aflat în conflict de interese administrativ în anul 2013. În anul respectiv, domnul Laurus a emis şi semnat o dispoziţie şi a parafat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale ca muncitor calificat la Serviciul de gospodărie comunală. Acest compartiment funcţionează în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Mare brînză n-a făcut Mircea Laurus pentru fata sa, că doar nu a pus-o directoare, însă orişicît. În calitate de părinte, jos pălăria pentru domnul Laurus! Orice părinte îşi ajută copilul cît p
oate, iar Mircea Laurus poate fi un exemplu pentru alţi taţi. Însă, ca primar, domnia sa a greşit. La experienţa sa de primar, acesta avînd la activ vreo patru mandate, domnul Laurus ar fi trebuit să ştie că este riscant să-ţi angajezi copilul în cadrul instituţiei pe care o conduci. Însă, Mircea Laurus s-o fi gîndit că ANI este prea prinsă cu vînarea politicienilor importanţi şi că nu mai are vreme şi pentru verificarea angajărilor făcute de un primar dintr-o localitate din fundul ţării. 
Pe de altă parte, domnul Laurus s-o fi gîndit că dacă este primar de atîţia ani, comuna este un fel de feudă a dumnealui şi de aceea îşi poate permite să facă orice. Pînă la o decizie a instanţei, domnul Laurus rămîne cu verdictul de la ANI şi primeşte din partea noastră titlul de Jupân de Pardon.

Fiţi sociabili!