Minipoliextruder

Reporter: După incidentele de la Moldoviţa, cu individul care a băgat groaza în turiştii care circulau cu mocăniţa, mai aveţi curaj să vă aşteptaţi să vină turişti la noi în oraş şi în Bucovina?

Politician: Care incidente? Eu nu am aflat de nici un incident. Şi nici n-am avut timp să mă informez despre aceste incidente, fiind ocupat cu sarmalele şi cu apa pentru pelerinii de la Zilele Sucevei şi cu alte evenimente culturale şi de ospitalitate bucovineană, plus cîte şi mai cîte licitaţii la care nu mai vine nimeni să se înscrie, fiindcă forţa de muncă este plecată în străinătate la muncă şi noi am rămas fără forţă de muncă la licitaţii.

Reporter: Ca să vă redau pe scurt, deşi nu sînt obligat prin natura profesiei mele să vă redau în particular astfel de informaţii, aflaţi de la mine în exclusivitate că după ce a blocat calea ferată de mai multe ori cu maşina personală şi cu bolovani puşi pe linie, punînd în pericol siguranţa circulaţiei pe linia ferată îngustă, un individ băut şi violent din Moldoviţa l-a lovit pe mecanic cu pietre, ţintind şi asupra vagoanelor cu turişti. El a abandonat apoi maşina şi s-a dus cu bicicleta în parcarea din apropierea gării din localitate, unde turiştii îşi parcaseră maşinile, distrugînd 10 cauciucuri de la autoturismele acestora.

Politician: Ce treabă am eu cu mocăniţa şi cu Moldoviţa? Nu ţi-am spus că eu am avut treabă cu alte evenimente culturale şi de ospitalitate bucovineană, de la Zilele Sucevei, plus de făcut 5.000 de sarmale şi 5.000 de sticle cu apă, plus cîte şi mai cîte licitaţii la care nu mai vine nimeni să se înscrie, fiindcă forţa de muncă este plecată în străinătate la muncă?

Reporter: Dar ce părere aveţi de faptul că şi în oraşul nostru declarat municipiu capitală de judeţ se petrec diferite evenimente neplăcute care le-am şi consemnat în ziarul nostru şi care se întîmplă în timp ce dumneavoastră învîrtiţi la sarmale şi faceţi licitaţii degeaba?

Politician: Cum ar fi care evenimente? Că eu în această perioadă chiar n-am avut timp să mă informez despre aceste evenimente cum le numeşti tu, fiind ocupat cu sarmalele şi cu apa pentru pelerinii de la Zilele Sucevei. Plus aceste licitaţii despre care nu vreau să mă repet.

Reporter: Ca să citez din ziar de la mine, deşi nu sînt obligat prin natura profesiei mele, iată că nişte şoferi s-au urcat morţi de beţi la volan, fiind prinşi pe străzile Sucevei, iată că, după numai cîteva ore, în aproximativ aceeaşi zonă, a fost prins şi blocat un alt şofer care s-a dovedit că a urcat băut la volan. Şi dacă mai vreţi, iată că un scandal izbucnit aproape din nimic într-o familie din Burdujeni-Sat s-a lăsat cu un dosar penal şi un ordin de restricţie pentru soţul violent. Şi ca să închei pe partea politică, iată că liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, îi favorizează pe primarii PNL din judeţ. Cu cît v-a favorizat pe dumneavoastră preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ca să vă ocupaţi cu atîtea sarmale, cu atîtea sticle de apă şi cu atîtea licitaţii făcute degeaba, dat fiind că nu mai vine nimeni să se înscrie, fiindcă forţa de muncă este plecată în străinătate la muncă?

Politician: Te avertizez să nu fii impertinent şi obraznic cu aceste subiecte sensibile şi să nu deturnezi subiectul la ordinea zilei, fiindcă Zilele Sucevei este un eveniment care este o dată pe an şi deci nu-ţi permit să jigneşti cultura suceveană în particular şi ospitalitatea bucovineană în general.

Reporter: Mă scuzaţi. Putem să trecem la alt subiect de interes sucevean sau vreţi să trecem la un subiect de interes naţional sau internaţional?

Politician: Să nu abandonăm interesul sucevean deocamdată, fiindcă vreau să precizez că cîteva mii de credincioşi sosiți din diverse zone ale ţării au asistat, de Sînziene, la Sfînta Liturghie de la Mănăstirea „Sfîntul Ioan cel Nou” din Suceava, prilejuită de hramul lăcaşului de cult. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt PreaSfințitul Teofan, și cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen.

Reporter: Ăsta da subiect de interes sucevean şi internaţional! Ce mai puteţi adăuga la prestigiul municipiului nostru, în afară de faptul că cîteva mii de credincioşi sosiți din diverse zone ale ţării au asistat, de Sînziene, la Sfînta Liturghie de la Mănăstirea „Sfîntul Ioan cel Nou” din Suceava, prilejuită de hramul lăcaşului de cult?

Politician: Pot să adaug cu mîndrie municipală că, de curînd, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit cea de-a III-a ediție a Tîrgului Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret, unde au participat tineri cercetători, doctoranzi și studenți de la importante centre de cercetare și inventică din România.

Reporter: Bănuiesc că aceşti tineri cercetători, doctoranzi și studenți de la importante centre de cercetare și inventică din România au asistat şi ei, de Sînziene, la Sfînta Liturghie de la Mănăstirea „Sfîntul Ioan cel Nou” din Suceava, prilejuită de hramul lăcaşului de cult.

Politician: Normal că au asistat, ca să se roage pentru sănătatea lor şi a învăţămîntului universitar sucevean şi să le meargă bine la inventica şi la educaţia lor creativă.

Reporter: I-aţi servit şi pe ei cu sarmale făcute de dumneavoastră?

Politician: Ei au mîncat la cantina universităţii şi erau sătui, însă pe unul dintre premianţi l-am servit şi în schimb am primit de la el o invenţie care a fost premiată, respectiv un minunat Minipoliextruder.

Reporter: Şi ce-o să faceţi cu acest Minipoliextruder la Primărie?

Politician: Mă gîndesc să atrag cu el firmele la licitaţiile Primăriei sau măcar să atrag nişte turişti din străinătate, de Sînziene, la Zilele Sucevei. Şi la anul poate o să mă ajute la învîrtit sarmale.

Fiţi sociabili!