Milioanele de măști sînt doar cîteva

Chiar dacă sîntem în mijlocul verii, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Daniel Prorociuc, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi și șeful Poliției Locale, Ovidiu Doroftei, au plecat cu colindatul. Aceștia au colindat bazarul din Lunca Sucevei, autobuzele TPL și un centru de bătrîni și unul de copii din Dolhasca. Domnii respectivi nu au așteptat să primească nuci și mere, ci au făcut ei cadouri constînd în măști de protecție. Cîteva măști de protecție.

Cu această ocazie mi-am adus aminte că pe 4 iunie, Prefectura Suceava anunța că a făcut calculul și că județul are nevoie de 4,5 milioane de măști pentru cele 90.000 de persoane identificate ca nefiind capabile să-și achiziționeze singure materialele de protecție. Prefectura anunța că cele 50 de măști de persoană vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenţilor sociali sau al altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială în termen de maxim trei zile de la primire. Însă, de-atunci a trecut mai bine de o lună și măștile promise de Prefectura Suceava, reprezentanta Guvernului în județul nostru, nu au ajuns. În schimb, autoritățile împart cîteva măști prin autobuze, în bazar și în diferite centre.

De la 100 de măști, să spunem, pînă la 4,5 milioane este o diferență uriașă. Însă, gestul contează, nu-i așa? Nu-i chiar așa! Oricît ar încerca reprezentanții Prefecturii Suceava să îndrepte imaginea șifonată de anunțul Guvernului că dacă nu mîine, atunci poimîine sau cel tîrziu răspoimîine va trimite la Suceava 4,5 milioane de măști e greu să reușească acest lucru. Totuși, dacă autoritățile locale ies în fiecare zi cu colindatul și oferă cîte 100 de măști, într-o sută și ceva de ani vor reuși să onoreze promisiunea Guvernului.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!