Mihalescul, Seul electrocasnicelor

Deputatul PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, tot plimbă pe la Suceava oameni de afaceri şi parlamentari de la Seul, fără nici un folos pentru judeţul nostru. Însă, nu ştim dacă fix acelaşi lucru s-ar putea spune şi în cazul omului de afaceri Dumitru Mihalescul

Mihalescul, Seul electrocasnicelor

Dacă eşti membru al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea şi tu faci afaceri cu firme sud-coreene, nu miroase a conflict de interese şi nu înseamnă că tu profiţi de poziţia ta pentru a-ţi consolida relaţiile cu respectivele companii?

Întrebăm pentru un prieten, care vrea să ştie ce mai face deputatul PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, „membru fondator” al firmei de electrocasnice „Marelvi”, dealer autorizat Samsung, LG şi Daewoo.

Domnul Mihalescul face bine mersi şi tot plimbă sud-coreeni pe la Suceava. Miercuri, 12 iunie, domnul Mihalescul a adus nişte parlamentari sud-coreeni în biroul preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.  Domnul Flutur le-a spus oaspeţilor că apreciază modul cum merge treaba în ţara lor şi a prezentat oportunităţile de afaceri din judeţul nostru. Şeful de partid al lui Dumitru Mihalescul le-a mai spus sud-coreenilor că avem o universitate cu rezultate bune la cercetare şi inovaţie şi că mîine-poimîine la aeroportul sucevean va funcţiona un parc industrial. Şeful de partid al membrului grupului de prietenie le-a mai spus parlamentarilor sud-coreeni ca data viitoare să vină însoţiţi de oameni de afaceri şi jurnalişti, promiţîndu-le un infotur „ca să cunoaşteţi mai bine mediul economic şi turistic” şi întîlniri cu reprezentanţi ai USV, ai Camerei de Comerţ şi ai Asociaţiei Fermierilor.

Şi asta a fost tot. După care, Dumitru Mihalescul şi-a luat sud-coreenii şi a plecat la plimbare, bucuros că a mai bifat o acţiune de PR politic şi că se află în compania unor oameni din ţara cu care face afaceri care-i asigură un confort financiar de invidiat. Este de aşteptat ca pentru judeţul Suceava, şi nu pentru cetățeanul judeţului Suceava Dumitru Mihalescul, rezultatul vizitei sud-coreene să fie zero, aşa cum s-a întîmplat şi cu vizita de anul trecut, despre care vă aducem aminte în pagina 3.

În februarie 2018, deputatul PNL de Rădăuţi, membrul grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea şi prosperul om de afaceri care are biznisuri cu firme din Coreea de Sud, Dumitru Mihalescul, a adus la Camera de Comerţ Suceava o delegaţie formată din ambasadorul Coreei de Sud la Bucureşti şi din deputaţi şi oameni de afaceri din domeniul agriculturii. Afaceriştii s-au interesat de ceapă şi de leurdă, iar oficialii noştri le-au spus că-i aşteaptă la tîrgul agricol din martie, la care vor fi prezenţi mulţi fermieri. La tîrgul respectiv n-a fost văzut picior de sud-coreean. Au vorbit ambasadorul, preşedintele Camerei de Comerţ, Nicolae Troaşe, şi deputatul Dumitru Mihalescul. Şi asta a fost tot.  După care, Dumitru Mihalescul şi-a luat sud-coreenii şi a plecat la plimbare, bucuros că a mai bifat o acţiune de PR politic şi că se află în compania unor oameni din ţara cu care face afaceri care-i asigură un confort financiar de invidiat.

Cum Dumitru Mihalescul nu este doar membru al grupului parlamentar de prietenie cu Coreea, ci şi membru al grupurilor de prietenie cu Austria şi Sudan, de ce acesta nu aduce şi musafiri din Austria şi Sudan?

Întrebăm pentru un prieten, care vrea să ştie ce mai face parlamentarul şi prosperul om de afaceri Dumitru Mihalescul.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!