Mihai Pînzaru-PIM

Ne-am gîndit mult dacă să o facem sau nu. Ne-a luat atît de mult timp fiindcă este colegul nostru și ce zice lumea? Ce faceți, jupânilor, vă lăudați între voi? Dar, totuși, este vorba despre un artist care a împlinit 50 de ani de activitate. Repetăm, 50 de ani! Și-apoi, Mihai Pînzaru-PIM nu este „proprietatea” Jupânului, ci este „bunul întregului popor”, cum spunea cineva pe vremuri. PIM aparține și festivalurilor de umor, de caricatură și de film din toată țara, acolo unde este invitat mereu pentru a juriza, pentru a expune ori pentru a face un portret.

Aflat într-o pauză de bătut țara în lung și-n lat, maestrul PIM și-a făcut program singur de mers ba la Cluj, ba la Timișoara, ba la București. Și nu de mers cu mîinile în buzunar, ci cu expoziția care marchează 50 de ani de activitate, actul de naștere al artistului PIM fiind eliberat de revista „Urzica”, celebră la vremea aceea și multă vreme după aceea. Onorant pentru noi este că între lucrările maestrului care văd țara se numără și unele care au văzut lumina tiparului în această gazetă.

Pe scurt, pe foarte scurt, el este PIM: a publicat în ţară şi în străinătate peste 30.000 de lucrări de grafică umoristică, portrete și ilustraţii de carte; a făcut afiş şi scenografie pentru teatru; are 25 de premii naţionale importante şi cinci mari premii internaţionale; are peste 150 de participări la saloane naţionale de umor din întreaga țară şi peste 150 de participări la saloane internaţionale în 20 de ţări de pe cinci continente; este membru în peste 50 de jurii naţionale şi internaţionale de grafică umoristică.

Felicitări, maestre, și la cît mai multe lucrări!

Fiţi sociabili!