Mihai Marian Lungu

Mihai Marian Lungu. Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava, pentru că instituţia pe care o conduce este o ruşine în ceea ce priveşte comunicarea, lipsa de reacţie în cazul întîlnirii unei patrule de jandarmi cu ursul, la Broşteni, fiind elocvent.

„În perioada 21-24 iunie a.c., jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au asigurat alături de polițiști, pompieri și polițiști locali măsuri de ordine publică cu ocazia evenimentelor cultural-artistice și religioase, astfel: (…)”.

Aşa începe una dintre cele mai recente postări de pe pagina de Facebook a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava. Situaţia pe site-ul instituţiei este mult mai gravă, cea mai nouă postare fiind „Activităţi şi misiuni ale jandarmilor prilejuite de Ziua Naţională a Românilor”. Uitîndu-ne la cele două canale de comunicare am avut impresia pentru cîteva secunde că jandarmii suceveni lucrează din an în Paşte sau numai de Ziua Naţională şi de Zilele Sucevei.

Dar nu-i aşa, pentru că s-a aflat că pe 6 iulie, pe seară, doi jandarmi aflaţi în patrulare s-au întîlnit cu ursul pe la Broşteni şi că unul dintre ei a fost muşcat şi zgîriat, iar celălalt a tras mai multe gloanţe în urs. Despre acest incident important, Jandarmeria condusă de locotenent-colonelul Mihai Marian Lungu n-a spus nimic. Nici într-un comunicat de presă, nici pe Fb, nici pe pagina web a instituţiei. Nimic despre patrulare, nimic despre întîlnire, nimic despre internare, nimic despre starea de sănătate a jandarmului atacat.

Jandarmeria s-a comportat în cazul Broşteni ca o fabrică de pufuleţi de la Brodina, care, fiind o afacere privată a doi băieţi care au făcut bani din traficul cu ţigări, nu trebuie să dea socoteală nimănui. Numai că Jandarmeria este o instituție plătită din bani publici şi este obligată să comunice cu contribuabilii direct sau prin intermediul presei.  

Fiţi sociabili!