Mihai Dimian

Postarea cu numărul 1, cea din 24 ianuarie 2020: „Masterclass internațional de fizica particulelor pentru elevi și studenți desfășurat simultan la universitățile din Barcelona, Florența, Suceava și Bologna, împreună cu cercetători de la CERN și Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară București. Vă așteptăm pe 28 februarie la USV pentru o incursiune în lumea cuarcilor și leptonilor cu date reale și transmisii în direct de la cel mai mare laborator de fizica particulelor din lume (CERN – Geneva). Înscrieri la Observatorul Astronomic USV (Dr. Cristian Pîrghie, e-mail: cristian.pirghie@usm.ro )”.

Postarea cu numărul 2, cea din 26 ianuarie: „Evoluția numărului de citări ale publicațiilor universității din Suceava în cea mai importantă bază de date internațională, Web of Science (ISI / Clarivate Analytics). Conform topului internațional QS EECA University Ranking 2020, USV a ajuns pe locul 2 în România, după Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca în ceea ce privește numărul de citări internaționale raportate la numărul de lucrări publicate. P.S. Pentru 2019, datele sunt parțiale deoarece mai sunt lucrări publicate în 2019 care nu au fost încă indexate. Estimez că rezultatul final va fi mai mare de 2800”.

Postarea cu numărul 3, cea din 30 ianuarie: „Universitatea din Suceava conduce topul universităților din România cu 16 brevete de invenții acordate și eliberate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în anul 2019, fiind urmată de Universitatea Politehnica din București, cu 12 brevete, și de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, cu 10 brevete”.

Din cele trei postări ale prorectorului Mihai Dimian se vede treaba că la Universitatea „Ştefan cel Mare” se fac lucruri serioase.  

Fiţi sociabili!