Mihai Dimian

„Ne bucură recunoaşterea oferită la nivel naţional. Totodată, a fost un moment în care am putut transmite un mesaj, un mesaj de normalitate. Nu avem o activitate de excelenţă la nivel internaţional, însă ţinînd cont că în România brevetarea este la un nivel foarte scăzut, activitatea pe care o desfăşurăm noi apare la nivel naţional ca fiind una de excelenţă. Este important ca entităţile publice, dar nu numai, să ştie că ne aflăm într-un moment de criză al inventicii româneşti. Dacă ne uităm în urmă cu 100 de ani – la anii 1919, 1920, 1921 – constatăm acelaşi număr de brevete de invenţii înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) ca în prezent”.

Declaraţia a fost făcută de profesorul universitar doctor inginer Mihai Dimian, prorectorul universităţii sucevene, în calitatea sa de reprezentant al USV la cea de-a III-a ediţie a Galei Proprietăţii Industriale, care a fost găzduită de Hotel Marshal Garden din Bucureşti. Evenimentul la care Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a primit premiul pentru obţinerea celor mai multe brevete de invenţie din România în 2018 a fost organizat cu sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi al Camerei Naţionale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România.

Domnul Dimian a mai spus: „Criteriile de premiere au fost experienţa în piaţă, opiniile şi recomandările clienţilor, rezultatele înregistrate în 2018 şi în primul semestru din 2019, notorietatea mărcilor şi a brevetelor, activitatea academică, apariţiile în presa de specialitate şi în directoarele internaţionale de profil”.

Felicitări tuturor celor de la USV care au făcut posibilă obţinerea premiului!

Fiţi sociabili!