Mick? Sigur se drege!

Săptămîna ultimă ne-a adus știrea pe care eu personal mi-am dorit să nu vină niciodată: aceea că din motive medicale, The Rolling Stones își amînă partea nord-americană a turneului „No Filter”, care ar fi urmat să înceapă în partea a doua a acestei luni. Cîteva zile am fost lăsați să bîjbîim printr-o ceață densă, atît managementul grupului cît și membrii (presupus) valizi ai fenomenului Rolling Stones, adică Charlie, Ronnie și Keith, nelămurindu-ne ce se întîmplă de fapt cu Mick, cel căruia, conform comunicatelor celor de mai sus, medicii îi prescriseseră odihnă și ceva tratament pînă la „recuperarea completă”. Mai mult, Jagger însuși a avut grijă să posteze ceva fotografii de vacanță în care apare alături de ceva soție sau amantă/prietenă și de ceva copii (e vorba de ditamai adulții!) presupuși a-i aparține, totul sugerînd pace, liniște, armonie și, înainte de orice, sănătate.

Numai că gradat, exact așa cum povestea el însuși (într-un splendid documentar cu concertul lor din iulie 2013 din Hyde Park) că își construiesc spectacolele pentru a ajunge la punctul culminant exact cînd trebuie, știrile au devenit tot mai alarmante: internare, operație pe cord mai întîi posibilă, apoi probabilă, iar la urmă iminentă! Chiar în timp ce scriu această rubrică, aflu că Mick a fost operat cu succes la New York. Moment în care nu pot să nu-mi amintesc spusele lui Charlie Watts din același film-concert-documentar, conform cărora cea mai frumoasă moarte pentru oricare din ei ar fi pe scenă, în fața publicului. Și mai zicea Charlie: „Dacă am să mor eu primul, nu-i nici o problemă, că un toboșar se mai găsește… Dar dacă i se întîmplă asta lui Mick!? Sau lui Keith… Ar fi groaznic, fiindcă ei nu pot fi înlocuiți”.

Păi dacă-i așa, atunci e clar că Mick n-are altă opțiune decît recuperarea rapidă și plecarea în turneu, că deja sînt cîteva milioane de bilete vîndute, deci de oameni care-i așteaptă. Sănătate, Mick!

Fiţi sociabili!