Michael… who!?

În urmă cu mulți ani, pe cînd abia începusem să predau la „Ștefan” opționalul „Pop – Culture of the 20th Century”, cam 90% dintre elevii mei se inflamau în momentul în care le spuneam că Michael Jackson, după mine, este cel mai bun cîntăreț dintre dansatori.

Acum, cînd e greu să afirmi că moartea i-a adus uitarea, din moment ce isteria planetară era comparabilă la vremea ei doar cu mișcarea „Rezist” din zilele noastre, iar totuși puținii ani scurși nu justifică uitarea aproape totală, cît timp Elvis Presley e tot viu și azi, la 42 de ani de la deces, din cînd în cînd se mai aude cîte ceva despre fostul „rege pop”, cel mai adesea nu de bine. Adică aflăm ori că niște rude se tot judecă pentru părți din moștenire, ori că suspiciunile de pedofilie au primit noi confirmări sau că făcuse el însuși nu știu ce inginerii pentru împroprietărirea cu integrala compozițiilor Beatles etc. Strict în acest context, cei care mai storc ceva bani de pe urma defunctului, folosesc orice prilej pentru a-l readuce în atenție. Ultimul a venit odată cu documentarul (de patru ore!) „Leaving Neverland”, ieșit pe ecrane săptămîna trecută, în care cei care-l acuză de pedofilie sînt atît de convingători, încît BBC 2 a decis imediat scoaterea pieselor lui Michael Jackson din playlist, la fel petrecîndu-se lucrurile și cu alte posturi de radio din Canada, Noua Zeelandă, etc. Nu-i vorbă, alții sînt după gratii pentru asta, precum legendarul Gary Glitter, care face pușcărie în Anglia, după ce a făcut și în Vietnam!

Revenim la Jackson: frații lui au luat-o imediat de nebuni prin lume, dar nu să cînte ca în vremea lui Jackson 5, ci ca să explice ce îngeraș era de fapt Michael. Chestia în ansamblul ei pute a făcătură și nu m-ar mira ca întreaga construcție să fie o campanie de promovare mascată. Am mai văzut.

Cei cărora vă e dor de dansatorul-cîntăreț-pedofil, puteți accesa youtube, unde (tot acum!) familia Jackson a lăsat „la liber” concertul Michael Jackson de la București, din octombrie 1992.

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!