Meseriași de milioane, autobuze de milioane de kilometri

Cele 41 de autobuze clasice ale TPL Suceava au făcut prin oraș nu mai puțin de 39,4 milioane de kilometri. 25 de autobuze au făcut mai mult de un milion de kilometri fiecare. Conform datelor puse la dispoziția postului nostru de radio de directorul TPL, Darie Romaniuc, campion este autobuzul cu numărul de înmatriculare SV-12-DEO, care a parcurs 1.101.134 de kilometri. De fapt, mai mult de atît, pentru că statistica se oprește la sfîrșitul lunii august a acestui an, iar de atunci autobuzele au tot circulat. Începînd din 5 octombrie, unele dintre ele au fost retrase, pentru că au fost introduse pe traseu și 20 de autobuze electrice.

Autobuzele ”Iveco” au fost aduse la Suceava în 2005, acestea fiind proiectate să circule opt ani și maxim 600.000 de kilometri. Iată, însă, că au trecut 16 ani de cînd tot se învîrt pe străzile Sucevei și au trecut de milionul de kilometri. Șoferii care lucrează pe aceste autobuze, dar și mecanicii care le-au întreținut merită să fie premiați de conducerea TPL. Dacă TPL-ul nu are de unde și dacă nici primăria, în subordinea căreia se află TPL-ul, nu poate, atunci poate îi premiază ”Iveco”. Suceava ar trebui să anunțe renumitul concern că autobuzele pe care le-a cumpărat de la el au reușit adevărate minuni. Nu cred că ”Iveco” își închipuie că e un concern atît de tare încît să facă autobuze care să circule 16 ani și să facă peste milionul de kilometri. ”Iveco” ar putea să-și facă reclamă cu această performanță în lumea întreagă, spunînd: ”Uite ce autobuze solide putem noi să facem. Și asta tocmai în 2006, așa că vă dați seama cît de bune sînt autobuzele pe care le producem noi acum”.

Ei, și drept mulțumire pentru că a fost anunțat de minunea de la Suceava, concernul ”Iveco” poate se va simți dator să-i recompenseze pe șoferii și mecanicii de la TPL, care au făcut posibilă această performanță.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!