Marin Barbu

Marin Barbu

Marin Barbu a ajuns din nou în prim planul României fotbalistice. Cel poreclit Magiun este noul antrenor al echipei de primă ligă Sepsi Sf. Gheorghe, care l-a concediat pe Eugen Neagoe din cauza rezultatelor catastrofale înregistrate în play-off.

Din nefericire, clubul a anunţat că zilele domnului Barbu sînt numărate chiar înainte ca acesta să aibă un prim meci pe banca tehnică a echipei, rolul său fiind acela de a ţine echipa trează pînă cînd vine Vasile Miriuţă. Nişte adevăraţi domni cei de la Sfîntu Gheorghe, ce să spunem? Şi nişte pricepuţi în ale fotbalului, din moment ce s-au gîndit la un antrenor care mai are puţin şi îngroapă echipa din Sibiu pe care o pregăteşte în prezent. Nu o pregăteşte tehnico-tactic din cîte se vede, ci mai degrabă psihic, pentru a rezista şocului revenirii în Liga a II-a.

Chiar dacă locuieşte în Sfîntu Gheorghe şi chiar dacă a antrenat pînă la cei 60 de ani ai săi mai multe echipe, Marin Barbu rămîne, cel puţin pentru mulţi dintre suceveni, antrenorul Forestei Suceava. Domnul Barbu a reuşit să construiască la Suceava o echipă spectaculoasă, o echipă pe care a regretat-o multă lume din ţara asta atunci cînd a retrogradat. Datorită lui Marin Barbu cîţiva jucători au ajuns fotbalişti şi au făcut performanţă la clubul mamă, dar şi la echipele unde s-au transferat. Mulţumită antrenorului ajuns acum la Sepsi stadionul „Areni” a devenit neîncăpător pentru că aducea spectatori din toate colţurile judeţului, dar şi de dincolo de graniţele acestuia.

Să-l felicităm pe Marin Barbu şi să-i urăm succes, dar şi să-şi găsească o echipă de liga I care să-i ofere un contract pe termen lung, şi nu doar unul pentru cîteva săptămîni. Hai, Foresta!  

Fiţi sociabili!