Maricela Cobuz

Maricela Cobuz. Deputata PSD de Suceava, care este medic de profesie, pentru că, în loc să explice pe puncte și pe înţelesul tuturor faptul că mai devreme sau mai tîrziu sistemul public de sănătate va colapsa din cauza modificărilor operate de ministrul PNL al Sănătăţii, Victor Costache, s-a mărginit să transmită doar un comunicat politic de 2 lei.

Deputata Maricela Cobuz a criticat pe bună dreptate decizia Guvernului PNL, care la iniţiativa ministrului Sănătăţii, Victor Costache, reprezentant al intereselor spitalelor private, a decis ca şi aceste spitale să aibă acces la programele naţionale de sănătate şi să-şi bage nasul şi în sistemul medical de urgenţă.

Însă, doamna Cobuz, în loc să demonstreze că este un medic angajat al Spitalului Judeţean Suceava, un spital public, a arătat că este doar o propagandistă de partid: „Un Guvern, indiferent de culoarea sa politică, trebuie să protejeze viaţa cetăţenilor (…). Pînă în momentul de faţă, guvernul de austeritate condus de către PNL nu a făcut decît să crească profitul în mediul privat, să ofere acces spitalelor private la programele naţionale de sănătate, să modifice legi fără avizul Consiliului Legislativ şi al Consiliului Economic şi Social”.

Totuşi, Maricela Cobuz şi-a adus aminte că este şi medic la un spital public şi a arătat că privatizarea programelor de sănătate publică ar însemna mai puţini pacienţi care ar beneficia de serviciile medicale, deoarece spitalele private solicită întotdeauna plata serviciilor precum masa, condiţii hoteliere şi altele. Puţin, foarte puţin. Asta putea să spună şi un maistru, un inginer constructor sau un profesor de educaţie fizică şi sport din PSD. Doamna doctor Cobuz ar fi trebuit să vină cu detalii şi cu exemple concrete, pentru ca populaţia să înţeleagă despre ce este vorba şi pentru ca criticile PSD să nu poată fi demontate uşor de Costache şi compania.

Doamna doctor ori a fost superficială, ori nu ştie. Dar dacă nu ştie, ar fi trebuit să se inspire din postările extrem de explicite ale lui Raed Arafat sau din analiza foarte pertinentă publicată de GROS – Grupul Român pentru Ordine în Sănătate.

Fiţi sociabili!