Maricela Cobuz

Maricela Cobuz. Deputata PSD de Suceava, pentru că, în loc să apere spitalul la care este angajată – atunci cînd acesta este atacat pe nedrept, se mulţumeşte să facă aceeaşi propagandă ieftină şi plictisitoare în favoarea Ministerului Sănătăţii.

Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, se comportă mai mult ca o membră a echipei de propagandă a unei formaţiuni politice decît ca o reprezentantă a judeţului care a trimis-o în Parlament. Doamna Cobuz s-a specializat în declaraţii politice şi în comunicate de presă în care amestecă nişte cifre, iar concluzia finală este de fiecare dată aceea că în domeniul sănătăţii treaba merge de la foarte bine în sus. Nu mai departe de săptămîna trecută, propagandista a spus în Camera Deputaţilor că „în proiectul de buget pentru anul 2019, domeniul sănătății are prevăzut un buget uriaș, de 4,84% din PIB, o creștere cu peste 6 miliarde de lei față de anul trecut. Cea mai mare parte a bugetului este prevăzută pentru investiții, achiziția de aparatură medicală, consolidări și finalizări de lucrări. Plata salariilor personalului medical din România, programele naționale de sănătate, compensarea medicamentelor, funcționarea instituțiilor medicale de stat, toate acestea au nevoie ca bugetul să fie adoptat de către Parlament cît mai repede posibil”.

În schimb propagandista a tăcut mîlc atunci cînd Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan prin care urmărea reducerea numărului de paturi din spitalele din judeţul nostru sau chiar suprimarea activităţii unora. Hai că poate visează la încă un mandat de parlamentar şi n-a vrut să-şi supere şefii. Dar de ce propagandista n-a profitat de gafa deputatului PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, care a spus bazaconii despre secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean?

Şi medic la Pediatria din Spital, şi într-un partid aflat în competiţie cu PNL, şi doamna Cobuz tot a tăcut. Dacă se pricepe numai la propagandă ieftină şi plictisitoare…

Fiţi sociabili!