Maria Gavril

Un singur 10 s-a înregistrat la examenul de definitivat în judeţul Suceava. Nota maximă a obţinut-o Maria Gavril, care predă religia ortodoxă la Şcoala Gimnazială din Satu Mare, comună aflată în apropierea municipiului Rădăuţi.

Performanţa doamnei Gavril e cu atît mai mult de apreciat cu cît este vorba despre o persoană care a fost greu, foarte greu încercată de viaţă. În octombrie 2017, Maria Gavril şi-a pierdut doi din cei patru copii, dar şi soţul, preotul Petru Gavril, într-un groaznic accident de circulaţie produs la Cornu Luncii. Profesoara care acum a luat 10 la examenul de definitivat a fost grav rănită, iar medicii de la Spitalul Judeţean Suceava îi dădeau puţine şanse să trăiască. Însă, după 32 de zile de tratamente primite la secţia de terapie intensivă, doamna Gavril şi-a revenit miraculos, după cum declara purtătorul de cuvînt al spitalului la acea vreme, medicul Mihai Ardeleanu: „Este un miracol faptul că preoteasa a scăpat cu viață avînd în vedere leziunile suferite, dar medicii suceveni au făcut tot ce le-a stat în putință să o ajute”.

Şi iat-o acum pe doamna Gavril obţinînd singura notă de 10 din judeţul nostru. Felicitări, doamnă!

Mai trebuie să spunem că în judeţul Suceava rata de promovare a examenului la care a participat şi Maria Gavril este de 73,8%, sub media naţională care este de 75,30%. Cea mai mică notă, 2,35, a primit-o un profesor de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vîrnav Liteanu” din Liteni. Conform Inspectoratului Şcolar Suceava, la examen au participat 256 de candidați, iar 189 dintre aceştia au obținut note mai mari de 8.00, nota de promovare.

Fiţi sociabili!