Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, s-a apucat să spele rufe în public. Publicul constituit din reprezentanţi ai presei l-a auzit pe domnul Rîmbu spunînd că medicii din ambulatoriu trebuie să fie la serviciu în timpul programului de lucru, pentru că altfel vor fi probleme la evaluare. În cadrul conferinţei de presă susţinute joia trecută, managerul a făcut şi o declaraţie care a stîrnit zîmbete: „Chiar dacă sînt îndemnat de multe ori cu spălatul rufelor în familie, atît de mult le-am spălat, că s-au rupt”. Tot răul spre bine, pentru că acum medicii şi asistentele au halate noi. Cum şi unele secţii au şefi noi şi încă se vor mai face înnoiri după cum a dat de înţeles Vasile Rîmbu: şi şefi de secţie noi, şi asistente şefe noi, funcţie de evaluările care se fac mereu.

Dar managerul Spitalului Judeţean nu umblă doar cu biciul, ci şi cu zăhărelul. De pildă, personalul de la Urgenţele Pediatriei, format din şase medici, opt asistente şi o infirmieră, şi doctorul Mihai Creţeanu jr. au fost premiaţi pentru profesionalismul de care dau dovadă.

La cea mai mare unitate spitalicească din judeţul nostru s-au făcut amenajări, se construiesc noi corpuri de clădire, s-a achiziţionat aparatură modernă, se fac noi angajări şi s-a băgat un pic mai multă disciplină. Aşa că nu este de mirare că Spitalul Judeţean a primit din partea Preşedinţiei României ordinul „Meritul sanitar” în grad de Cavaler. Titlul a fixat spitalul sucevean într-o companie selectă, alături de Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu Mureş şi de Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Deci, e de bine. Însă, se poate şi mai bine.

Fiţi sociabili!