Mamăăă, ce economie s-ar face!

E lucru știut că în apropierea finalurilor de campionate, indiferent despre care țară vorbim, lucrurile se petrec cam în același fel, fiind vremea ideală pentru blaturi de toate felurile, găsindu-se explicații pentru absolut oricare rezultat. Cel mai la îndemînă, așadar cel mai frecvent vehiculata scuză, este să declari echipa stoarsă, sleită, epuizată de campionatul mult prea lung (bașca de cupele naționale care la unii, de exemplu în Anglia, sînt fără număr), la echipele de top adăugîndu-se și pretextul oboselii din cupele europene. Treaba e ca și făcută, blatul venind aproape de la sine.

Uneori, așa cum s-a întîmplat în Italia (chiar de două ori, la distanță de un deceniu și ceva), se lasă cu procuratură, anchete, arestări, condamnări, eventual sinucideri (au fost și d-astea, amintiți-vă), dar se pare că și ei au renunțat între timp.

Alteori, așa cum a fost cazul cu meciul Leeds – Aston Villa, se dă peste cap rezultatul din considerente de fair-play, dar asta, vă jur, nu se poate petrece decît în Anglia… și nici acolo nu s-ar putea repeta demența! La noi, în această țară minunată, în care cel mai mare investitor, Becali George, cică ar fi băgat în achiziții de fotbaliști 25 de milioane de euroi în şapte ani (cam cît face la bursa fotbalului doar jumate din pulpa stîngă a lui M’Bappe, deci ce rahat de performanță să aștepți!?) cînd vine finalul de campionat trebuie să iei în calcul orice altceva în afara fotbalului în sine pentru a ghici vreun pronostic la pariuri.

De exemplu: joacă Astra cu FCSB? Atunci ia să vedem ce datorii mai are Ioan Niculae la Gigi? Aaa, da? Așa, cam de 6 puncte? O.K., putem juca liniștiți 2 la Giurgiu și 1 la București. Apoi: i-au trecut supărările Nașului Hagi pe Finul Becali? Încă nu? Perfect: jucăm 1 solist la CFR Cluj cu Viitorul, că are grijă negrul ăla să dea cu capul de la dreapta la stînga pentru a trimite în aut de poartă mingea pe care orice om, chiar și cu probleme fizice și de orientare în spațiu, ar fi trimis-o în fundul porții dacă-și ținea doar capul drept, cum i l-a așezat bunul Dumnezeu, în prelungirea gîtului… Privite așa lucrurile, cred că s-ar putea alcătui clasamentul încă dinaintea începerii campionatului, renunțîndu-se la meciuri. Mamă, ce economii s-ar face!

Fiţi sociabili!