Măi Jupânilor,

Am luat act cu încîntare de inițiativa domniilor voastre de a publica în ultimul număr al publicației Jupânu’, în pagina 3, o fotografie cît se poate de edificatoare cu privire la viitorul luminos al sucevenilor, care, sub bagheta mea de veritabil dirijor al activităților de agrement, vor deveni celebri în țară, pe continent, pe planetă și, desigur, în galaxie. De altfel, apreciez că ați prins în fotografie și respectiva baghetă pe care, însă, presupun că din necunoaștere, nu din rea-voință, ați numit-o „țăruș”.

Ei bine, nu, nu și iar nu! Fiindcă, dacă-i zicem minunatei baghete de dirijor al distracției „țăruș”, pe lîngă că o descalificăm, mă mai băgați și în belea, fiindcă lumea o să creadă că eu fac de fapt acolo, în fotografie, vreo operațiune voodoo, că vîrful țărușului (care oricum nu se vede în fotografie) poate o fi înfipt în inima găinii de sacrificiu. Așa că vă rog să veniți cu rectificarea cuvenită și să arătați și restul fotografiei, ca să se vadă că nu se vede nici o găină, nici o pisică prăjită, nimic de felul ăsta. Și poate ar fi bine să și detaliați, cu explicații, restul fotografiei, fiindcă ce se vede în spatele meu e tot parte din viitoarea zonă de agrement, adică stîlpul din partea stîngă e destinat amatorilor de selfie-uri, care nu vor mai fi nevoiți să meargă tocmai pînă-n gară ca să-și facă poze pe locomotive, ci se vor putea urca pe stîlpul acela, efectul fiind (garantat!) același, întrucît e vorba tot de 20.000 de volți.

Cît privește turnul acela, care de înalt ce e nici nu se cuprinde integral în fotografie, e destinat iubitorilor de sporturi extreme, de tipul bungee jumping. Numai că pentru a nu depăși bugetul alocat, nu vom achiziționa și corzile elastice, amatorii fiind rugați să-și aducă de acasă măcar niște bretele. De asemenea, tinerii emo sînt bineveniți spre a încerca senzațiile oferite de zborul planat, cu sau fără umbrelă proprie.

Primar Lungu Ioan, invitîndu-vă la distracție peste vreun an

Fiţi sociabili!