Măcar cu Klaus Iohannis ne-am obişnuit

Dan Barna a fost la televizor şi s-a dat mare, spunînd că „eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întîmplat, pentru ca nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”.

După ce declaraţia sa a făcut valuri, domnul Barna, cel care crede că-i poate lua locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, a venit cu explicaţii, nu înainte de a declara, ca orice activist care dă cu bîta în baltă, că spusele i-au fost scoase din context. Mama lui de context. Are cuvîntul Dan Barna: „Vreau să clarific o afirmație care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întîmpla nici o nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie”.

Ei, asta era! În primul rînd, de trei ani de zile de cînd este în Parlament, nu l-am văzut niciodată pe domnul Barna interesat de siguranţa cetăţeanului, preocuparea acestuia fiind îndreptată către siguranţa aşa-zisului stat de drept. Ăla cu salarii şi pensii mari care ascultă telefoanele şi zăngăne cătuşele. Dan Barna vorbeşte şi despre degradarea continuă a ceea ce înseamnă „funcţionarea statului pe standarde minime”, dar bănuiesc că a fost mulţumit de acest gen de funcţionare, pentru că astfel a putut să-şi rotunjească mai uşor veniturile uriaşe din contractele pe care de-a lungul timpului le-a avut cu statul. Dan Barna, care a fost la televizor să se dea mare, a spus că dacă dumnealui ar fi fost preşedinte, ar fi făcut el nu ştiu ce cu CSAT-ul. Ar fi făcut pe naiba. Cel mult ar fi făcut ce-a făcut şi Klaus Iohannis. Pentru domnul Barna, PSD tot Ciuma Roşie e, la fel ca şi pentru domnul Iohannis, aşa că la nivelul CSAT colaborarea dintre instituţiile aflate în subordinea Preşedinţiei şi cele aflate în mîna Guvernului ar fi fost la fel de proaste, iar fără colaborare nimic nu se poate face.

În afară de faptul că este mai tînăr şi mai înalt decît Klaus Iohannis, nimic nu-l recomandă pe Dan Barna să-i ia locul acestuia. Chiar dacă-i nou în politică, domnul Barna nu-i cu nimic mai breaz decît domnul Iohannis, care pentru candidatul USR „reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”. Măcar cu Klaus Iohannis ne-am obişnuit şi poate o fi învăţat şi el cîte ceva în cei patru ani de cînd stă la Cotroceni.  

 

Fiţi sociabili!