Lipsă de dialog şi de respect, deci e clar

Cel mai activ parlamentar din judeţul Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a intrat într-un conflict cu colegii de alianţă. Mai bine zis cu o colegă din alianţă, cea care răspunde la numele de Lia Olguţa Vasilescu şi care deţine funcţia de ministru al Muncii. Deputatul ALDE de Suceava a iniţiat un proiect de lege care prevede că studiile universitare şi stagiul militar se adăugă la vechimea în muncă, însă acesta a primit aviz negativ din partea Ministerului Muncii. Numai că, imediat după aceea, ministrul Muncii, care este de la PSD, a anunţat că va promova o ordonanţă de urgenţă avînd ca temă fix propunerea domnului Băişanu.
Cum ar veni, doamna Vasilescu se pregăteşte de furt sau de plagiat, dacă preferaţi o variantă mai blîndă. Şi nu o face noaptea, ca hoţii, ci ziua în amiaza mare, ca tupeistele. La una din multele televiziuni de ştiri centrale la care este invitat, domnul Băişanu a declarat: „Propunerea este o propunere ALDE făcută de mine alături de colegi de-ai mei din ALDE. Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai să o treacă prin OUG este o chestie destul de dubioasă şi neclară”.
Ba nu, domnule universitar Băişanu. Situaţia este dubioasă, dar în acelaşi timp este foarte clară: doamna Vasilescu şi-a însuşit proiectul ca să se laude dumneaei după aia cu tot partidul ei că uite ce mare chestie a făcut pentru popor.
Portalul sucevean newsbucovina.ro l-a întrebat pe deputatul ALDE dacă există o falie între cele două partide care formează coaliţia de guvernămînt. Iată răspunsul lui Alexandru Băişanu: „Nu este nici o ruptură în alianță. Cred că a lipsit dialogul și respectul reciproc”.
Dacă acest răspuns l-ar fi dat un parlamentar care vorbeşte limba română aproximativ, nu ar fi fost mare lucru de comentat. Însă în acest caz este vorba despre răspunsul unui profesor de filosofie, care este şi poet pe deasupra. Păi, lipsa de dialog şi de respect tocmai asta înseamnă, domnule conferenţiar universitar Alexandru Băişanu: ruptură.
Bine, dacă dumneavoastră, de dragul rămînerii la putere, îi spuneţi rupturii doar lipsă de dialog şi de respect, iar cele două lipsuri nu vă deranjează, asta e altceva.
Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM. 
 

Fiţi sociabili!