Lingăul şi vulpoiul

Lingăul îşi schimbă stăpînul, dar năravul ba. Este şi cazul preşedintelui PSD Dolj, Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, care s-a înfiinţat la şedinţa de alegeri a PSD Buzău pentru a-l linguşi pe viitorul şef ales al PSD pe ţară, Marcel Ciolacu. Domnul Ciolacu, care n-a avut contracandidat, a fost ales, cum altfel, şef al PSD Buzău, iar domnul Manda a zis aşa: „Sincer, am venit să-l văd pe Marcel la el acasă. Cred că e foarte important să vedem dacă are capacitatea să construiască o echipă şi să funcţioneze în echipă. La cum l-am văzut eu şi la cum vă văd pe dumneavoastră, colegii lui, cum vă raportaţi la el, cred că Marcel e bun de preşedinte PSD naţional. Cred că Marcel e vulpoiul de care e nevoie în fruntea PSD”.

Claudiu Manda este lingăul care a linguşit-o pe Viorica Dăncilă cît aceasta a fost şefa partidului şi a Guvernului şi a negat public că ar fi spus într-o şedinţă a PSD că „avem candidat o proastă”, cu referire la candidatul pentru Cotroceni. Acelaşi lingău a afirmat la şedinţa de înscăunare a vulpoiului: „Să spunem cîteva lucruri pentru Congres. Nu mai susţinem proşti în funcţii publice să ne facă de rîs, pentru că munca noastră ne-o aruncă la coş de multe ori cu capacitatea unora sau altora de a vorbi. I-am sprijinit, din păcate, însă, în CEx. Trebuie să ne asumăm greşelile, dar să nu mai facem”. Proasta nu mai este, aşa că proasta trebuie călcată în picioare ca să i se facă pe plac noului şef, Vulpoiul, care vulpoi şi el a fost alături de Viorica Dăncilă. Prost nu este, însă, cel care primeşte, ci cel care dă. Proastă nu a fost Viorica Dăncilă, ci proşti au fost social-democraţii, printre care s-a numărat şi Claudiu Manda, pentru că au pus-o în funcţii, au susţinut-o şi au linguşit-o. Apoi, recunoscînd că PSD a sprijinit o proastă, partidul de proşti ne-a luat pe noi, românii, de proşti, cu bună ştiinţă.

PSD-ul nu a înţeles nimic din cele doi bătăi surori cu moartea pe care le-a încasat anul trecut, la europarlamentare şi la prezidenţiale. Tot linguşitori şi tot bădărani au rămas pesediştii. Cu linguşitori ca Claudiu Manda şi cu aşa-zişi vulpoi ca Marcel Ciolacu în frunte, PSD va avea în continuare înfrîngeri multe. 

Fiţi sociabili!