LCK, de la stăpînii politici din România la cei din Franţa şi Germania

După ce a făcut primul pas uriaş către funcţia de procuror şef european, Laura Codruţa Kovesi a refuzat să comenteze unele afirmaţii ale premierului PSD, Viorica Dăncilă, rezumîndu-se să declare că nu intră în „dialog cu nici un politician, nu comentez ce spun politicienii”.

Nu intră în dialog în public doamna Kovesi, pentru că a fost în vie la fugarul Sebastian Ghiţă pe vremea cînd acesta era deputat PSD şi au dialogat, că doar n-or fi stat ca muţii la masa pe care tronau porci tăiaţi de Liviu Dragnea, probabil, şi băuturi făcute de cine ştie ce distilerie faimoasă. Nu comentează public ce spun politicienii doamna Kovesi, pentru că a fost în seara prezidenţialelor din 2009 în sufrageria politicianului Gabriel Oprea şi nu or fi stat ca muţii şi nu or fi comentat şi nu s-or fi distrat cum Mircea Geoană ţopăie de bucurie şi strigă „Mihaela, dragostea mea!”.

Laura Codruţa Kovesi se dă fată mare în ceea ce priveşte politica, dar ea a fost băgată în politică pînă în gît. De exemplu, i-a făcut toate mendrele politicianului Traian Băsescu cît acesta a fost preşedintele României. După aceea, n-a avut nici o reţinere s-o salte şi s-o bage la beci pe febleţea acestuia numărul 1, Elena Udrea. Şi a făcut-o cu multă ură, dovadă umilinţele la care fosta protejată a fost supusă de DNA-ul condus de Laura Codruţa Kovesi. S-a băgat în politică pînă în gît şi atunci cînd l-a tîrît pe la DNA pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban. Tot în politică s-a băgat şi atunci cînd i-a făcut dosar penal procurorului general pentru a-i face loc lui Augustin Lazăr, care a jucat perfect rolul executantului ordinelor politice.

În toată cariera ei, doamna Kovesi s-a comportat ca un politician. A acordat interviuri doar numai jurnaliştilor de casă sau redacţiilor considerate sigure şi i-a articulat de nu s-au văzut pe adversarii politici ai stăpînilor ei politici. I-a articulat în timpul interviurilor ori punîndu-şi subalternii să le caute nod în papură şi să le facă dosare.

Pentru instalarea în funcţia de procuror şef european s-au dus grele lupte politice. Laura Codruţa Kovesi a fost cocoţată în fruntea noului organism european de politicieni din Franţa şi Germania, iar aceasta le va fi datoare toată viaţa ei de procuror celor care au numit-o. În concluzie, la fel ca în România, doamna Kovesi va face ce ştie ea cel mai bine, adică va executa fără crîcnire şi uneori cu asupra de măsură ordinele stăpînilor ei politici.

La fel ca în România, dar la un alt nivel, Laura Kovesi va fi braţul înarmat cu cătuşe care-i va executa pe cei care deranjează interesele personale ale celor care au făcut-o şefă şi, eventual, ale Franţei şi Germaniei, care, în lipsa Marii Britanii, şi-au propus să încalece împreună Europa.

Fiţi sociabili!