Laura Codruţa Kovesi se dă victimă. O victimă a unei campanii de hărţuire.

Victima din România şi victima din Costa Rica

Laura Codruţa Kovesi se dă victimă. O victimă a unei campanii de hărţuire.

După ce a fost pusă sub control judiciar şi i s-a interzis să vorbească cu presa legat de dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, cea care se dă victimă a declarat: „În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întîmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întîmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba”.

Lucrul acesta nu ar trebui să o deranjeze pe fosta şefă a DNA, pentru că niciodată nu i-a plăcut să stea de vorbă cu presa. Cu excepţia presei care-i ridica osanele şi o invita la interviuri aranjate.

Cea care se dă victimă a adăugat: „Am  o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror, niciodată nu am fost cercetată disciplinar. În mod cu totul ciudat, într-un an de zile, am reuşit să am patru acţiuni disciplinare, să fiu cercetată în peste 40  de acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, să fie peste 18 dosare în care sînt implicată şi toate aceste lucruri se întîmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sînt singura care sînt supusă acestor hărţuiri, sînt şi alţi procurori din DNA care au astfel de acţiuni”.

Discursul doamnei Kovesi, care se plînge că nişte oameni invidioşi nu vor să o vadă în funcţia de procuror şef european, seamănă cu discursul unei alte doamne. O doamnă cu o carieră de-a lungul căreia nu a avut nici o problemă şi care, atunci cînd protectorul său a căzut de pe cal, a început să se trezească ba chemată pe la DNA, ba cu imunitatea ridicată, ba încarcerată. O doamnă care se întreba mirată cum de i se fac atîtea dosare, după ce ani de zile nimeni n-a văzut nimic rău la ea, o doamnă care a început să se dea victimă şi care se plîngea că deranjează pentru că şi-a făcut prea bine treaba şi pentru că ţinteşte o funcţie importantă.

Doamna respectivă trăieşte acum în Costa Rica şi spune că s-a refugiat acolo din cauza celei care acum se dă victimă. Istoria se repetă.

Fiţi sociabili!