La Suceava, pe strada Khartoum

Culegere de postări de pe pagina „Cartier Europa Suceava”.

9 mai 2017: „Azi se împlinesc 5 ani de la darea în folosință a terenurilor din cartierul Europa, încă nu avem energie electrică și drumuri, cam lent domnilor, cam lent…”.

1 februarie 2017: „URGENT. Pentru toţi locuitorii cartierului Europa care vor să se branşeze la gazul natural. Acestea sînt actele care trebuie depuse la E.On. Cu cît mai mulți, cu atît mai repede şi mai ieftin. Depinde doar de noi. Să sperăm că anul acesta vom avea şi curent electric, şi străzi și în acest mod vom putea locui acolo. Acum depinde de Primăria Suceava. Dar repet, de branşarea cu gaz depinde doar de noi. Puteţi să lăsați în mesaj numărul parcelei unde aveţi casa. Dacă veţi depune actele, așa vom vedea cîţi sîntem. Mulţumim”.

3 februarie 2017: „IMPORTANT. Mîine, duminică, ora 14.00, reuniune pe strada Paris (parţial asfaltată), pentru a discuta aducerea gazului metan în cartier. Vă rugăm, cei interesaţi să fiţi prezenți”.

9 mai 2018: „S-au împlinit 6 (ȘASE) ani de cînd s-au dat în folosință terenurile pentru tineri în zona Tătăraşi. Bilanţul după aceşti ȘASE ANI = 0. Nu au fost finalizate lucrările pentru aducerea apei şi a canalizării, nu este curent electric, nu mai vorbesc de străzi şi parcări. Felicitări, Primăria Suceava!”.

5 august 2018: „Anunţ important pentru tinerii care şi-au construit case în cartierul Europa, plătesc taxe, dar nu pot locui din lipsa utilităților. Luni, 13 august, ora 11.00, reuniune în faţa Primăriei Suceava pentru a cere îndeplinirea promisiunilor făcute de către cei ce au avut nevoie de votul nostru şi care au promis aducerea utilităților în cartier. Vă rugăm să fiţi prezenţi cei interesați”.

Mi-am permis să aduc uşoare corecturi postărilor pentru a înţelege mai uşor textele de pe pagina „Cartierul Europa Suceava”.

Şi a fost protest la Primărie pe 13 august. Pe 20 august, primarul Ion Lungu a urcat în cartierul Europa, a vorbit cu oamenii de-acolo şi s-a stabilit un grafic al lucrărilor.

Eu am o singură nelămurire: de ce cartierului îi spune Europa şi de ce una dintre străzi se numeşte Paris? De ce nu le zice Africa şi Khartoum? Îmi cer scuze de la africani, în general, şi de la sudanezi în mod special, dacă i-am jignit.   

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104FM.

Fiţi sociabili!