La anul şi la mulţi ani

  • Printre cei 500 de credincioşi care au participat la hramul Mănăstirii Hagigadar s-a numărat şi preşedintele Uniunii Armenilor din România, ministrul Economiei Varujan Vosganian, care a declarat: „Familia mea este o dovadă elocventă a forţei acestui loc. Eu mi-am dorit un băiat, dar soţia mea s-a rugat aici pentru o fetiţă, iar după nouă luni şi ceva a avut o fată, aşa încît lucrurile sînt foarte limpezi cu forţa acestui loc”. În următoarea perioadă ne vom da seama dacă domnul Vosganian s-a rugat la Hagigadar pentru renaşterea economiei româneşti.
  • Ministrul interimar al Transporturilor, Victor Ponta, a dat asigurări că modernizarea drumului care leagă Suceava de Maramureş va începe la anul. Va începe la anul şi va se va termina la anul şi la mulţi ani.  
  • La Festivalul de Artă Medievală s-a înregistrat un record de audienţă la cea de-a VII-a ediţie, care s-a desfăşurat la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 15-18 august. Au fost peste 16.500 de spectatori. Pentru ca la anul manifestarea să aibă un succes şi mai mare ar trebui ca aceasta să se desfăşoare în paralel cu Festivalul de Artă Contemporană. Astfel, pe lîngă cei veniţi să se uite la domniţe vor fi prezenţi şi cocalarii interesaţi de pipiţe.
  • Deputatul PC din Colegiul Dorna, Cezar Cioată, spune că se zbate pentru a face rost de fonduri, astfel încît lucrările de reconstruire a Şcolii Gimnaziale nr. 4 Vatra Dornei, abandonate în 2010, să fie încheiate. Deputatul susţine că „25 de miliarde de lei vechi nu reprezintă un capăt de ţară”. Însă, Vatra Dornei e la capătul ţării şi de aceea banii de la Bucureşti ajung mai greu. Iar, în unele cazuri, deloc.
  • Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat începerea lucrărilor de modernizare a Secţiei ORL, ultima secţie a unităţii medicale care nu a fost reabilitată. Domnul Rîmbu a spus că, în primă fază, „încep lucrările la instalaţia electrică, ceea ce presupune montarea de curenţi slabi şi tari”. Fiind vorba despre ORL, credem că managerul s-a referit la curenţii tari de urechi.
  • Pe 1 septembrie demarează acţiunea Primăriei Suceava îndreptată împotriva persoanelor fizice şi a firmelor care, în total, au datorii la buget de 500 de miliarde de lei vechi. Primarul Ion Lungu a promis că-i va trimite după bani şi pe cei trei consilieri personali. Deci, de asta ani de zile de consilierii ăştia n-a ştiut nimeni. Ei s-au pregătit în beciurile Primăriei, aşteptînd lupta cea mare.      
Fiţi sociabili!