L-am sărbătorit și eu!

Sper că s-au găsit destui dintre domniile voastre care marți, 7 iulie, să fi aflat despre aniversarea celor 80 de ani de viață ai lui Ringo Starr, fie din Jupânu’, fie din alte surse, și astfel să fi participat la acest extraordinar eveniment difuzat live. La cei 80 de ani, Ringo se mișcă și arată ca un domn de vreo 45 -50, dar care aleargă dimineața și seara kilometri buni zilnic. În concert e la fel: se agită în cele două ore ca disperatul, e cînd la tobe, cînd țopăind cu microfonul în mînă și mobilizînd întreaga audiență să sară și să cînte cu el chestii precum „Act Naturally”, „Yellow Submarine” ori „Back of Boogaloo”.

Ringo nu are voce, ba chiar pare nițeluș afon. Da, și? E suficient că e Ringo. Sau… Rich (desigur, de la Richard, numele său adevărat, așa cum îi spune în urare chiar soția sa în filmul evenimentului de marțea trecută), adică un om ca toți oamenii, cu foarte mult bun simț, mustind de generozitate la fiecare gest și producînd sume cu adevărat consistente pentru cele patru societăți de caritate pe care le puteți vedea amintite în filmul de la ziua lui.

Pe Ringo e suficient să îl vezi sau să îl auzi o dată și gata!, ți-e drag pînă la sfîrșitul zilelor. Nu îl iubesc numai fanii Beatles ori moșnegii ca mine. Îl iubesc în egală măsură copiii care iubesc desenele animate cu locomotive (acolo, Ringo este chiar vocea personajului principal, Thomas), ori adulții îndrăgostiți de un alt desen animat celebru: lung metrajul „The Point” (cunoscut la noi sub titlul de „Oblio”, adică numele personajului în jurul căruia se desfășoară acțiunea), unde Ringo Starr este naratorul. Ziua Mondială Peace and Love a fost puțin deranjată de măsurile de securitate personală, dar Ringo ne-a transmis, prin cele nouă piese incluse în program (de fapt, opt, una, „Come Together”, fiind în două versiuni) fie din înregistrări live, fie cîntate în direct, cu muzicienii împrăștiați prin lumea largă, că vor veni și vremuri mai bune. Păi, dacă o zice moșneagul de 80 de ani, atunci așa e!

Fiţi sociabili!