Klaus Iohannis şi profesoara lui soţie la judecată

Se făcea că Sistemul l-a lăsat din braţe pe Klaus Iohannis. Sistemul ăla care l-a făcut preşedinte, că doar nu crede cineva că răstunarea spectaculoasă de scor din turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014 s-a produs datorită carismei şi inteligenţei primarului Sibiului.

Se făcea că domnul Iohannis nu mai este preşedintele României şi că procurorii încep o anchetă serioasă împotriva sa şi a profesoarei lui soţii. Se făcea că procurorii, pe care preşedintele României i-a cocoloşit, nu o mai invită pe Carmen Iohannis la audieri pe şest, ci în văzul lumii, aşa cum sînt invitaţi toţi cei pe care soţul doamnei îi numeşte penali. Se făcea că la braţ cu doamna vine şi domnul, şi că reporterii tuturor televiziunilor aleargă după ei strigînd „De ce v-au chemat?”, „E cumva în legătură cu multele case pe care le aveţi?”, „Vă pare rău pentru ce aţi făcut?”.

Se făcea că cei doi ies de la audieri ca nişte cîini vagabonzi plouaţi din împrejurimile Sibiului şi spun că au răspuns la toate întrebările puse de procurori, că ei au încredere în justiţie, că este vorba despre o răzbunare politică a noilor conducători ai ţării, că la mijloc este o confuzie. Adică, vor da aceleaşi răspunsuri ca toţi penalii prezenţi de cinci ani de zile în toate discursurile fostului primar de la Sibiu.

Se făcea că în faţa Parchetului soţii Iohannis sînt aşteptaţi de cîţiva haştagi care le flutură nişte cătuşe prin faţa ochilor şi le strigă: „La puşcărie, Iohannişii la puşcărie!”.

Se făcea că talk-show-urile tuturor televiziunilor de ştiri din România sînt dominate de dezbaterile dedicate anchetării penale a soţilor Iohannis. Ca de obicei, televiziunile sînt împărţite: unele îi trimit pe cei doi la puşcărie, iar alţii le plîng de milă şi spun că se dovedeşte încă o dată că nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită. Că cineva care a luptat pentru statul de drept şi pentru democraţie ajunge să fie pedepsit pentru fapte de corupţie inventate. Se făcea că dosarul este tergiversat şi că cei doi Iohannis erau chemaţi iarăşi, şi iaraşi, şi iarăşi la Parchet, de fiecare dată în prezenţa camerelor de luat vederi şi în răcnetele unor haştagi.

Şi, în sfîrşit, se făcea că, iarăşi în sfîrşit, dosarul familiei Iohannis este trimis în instanţă.

Şi se făcea că în scaunul de judecător era Dana Gîrbovan, a cărei candidatură la funcţia de ministru al Justiţie a fost respinsă de Klaus Iohannis cu o justificare de noaptea minţii şi a bunului simţ.

Fiţi sociabili!