Jupânilor,

N-aș fi crezut niciodată că în cuprinsul ziarului vostru o să găsiți timp și spațiu pentru a prezenta și chestiuni serioase, de importanță majoră pentru locuitorii urbei pe care o păstoresc de ceva mandate și pe care mai am de gînd s-o conduc spre cele mai înalte culmi de progres și prosperitate (asta poate o tăiați, că mi se pare că a mai spus-o cineva, cîndva) preț de încă cinci – şase mandate, că doar de unde naiba să mă pensionez, cînd mi-o veni rîndul, dacă nu de la Primărie, care mi-a fost ca casa a doua?

Așadar, mă bucur că ați prins în fotografia aia extrem de reușită exact momentul în care arăt cu bețigașul bijuteria aia arhitectonică numită Piața Mică, versiunea horro…, pardon, nu horror, ci science fiction. Nu cred că mai e nevoie să detaliez și că, urmare feluritelor și repetatelor intervenții pe care le-am făcut la Guvern, lucrarea a și fost prinsă în programul de investiții guvernamentale, ceea ce este o mare victorie. Poate vă mai amintiți și că cealaltă mare realizare virtuală a mea, a noastră, Sala Polivalentă, figurează și ea pe această listă, pe poziția 1059, deci cu puțin înainte, că Piața Mică e pe 239.586. Iar asta înseamnă că nici nu se va fi sfîrșit bine mileniul ăsta, că noi ne vom bucura de această realizare de mare excepție. Da, da, chiar mare, deși nu pare, fiindcă cele cinci etaje de parcare sînt în jos, adică la subsol.

Bă, dacă mă gîndesc bine, dacă tot o luăm în jos, o să văd dacă nu reușim și un tunel de comunicare cu Piața Mare, așa, ca un prim pas către metrou: dacă avem tunelul, cît mai e pînă să punem șina, iar pe ea un metrou mic? Toate astea sînt ca și făcute, cu o condiție: aia a continuității, v-ați prins? Apropo, cît mai e pînă la alegerile locale?

Ion Lungu, Primar futurist

Fiţi sociabili!