Jandarmii suceveni văd terorişti verzi pe pereţi

Jandarmii suceveni s-au gîndit să-i sperie un pic pe oameni de sărbători. Pentru asta nu s-au mascat în urşi fioroşi şi nici nu s-au îmbrăcat în sanitari şi au început să bată toba aproape de urechile trecătorilor, după ce s-au apropiat tiptil de aceştia, ci au emis un comunicat de presă care sună aşa: „Se va asigura dispozitivul permanent de intervenţie în zona obiectivelor care revin în pază Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, precum şi în zonele identificate ca prezentînd posibile riscuri de atentate teroriste”.

Vai de mine şi de mine, teroriştii sînt printre noi şi-n orice moment pot detona vestele cu explozivi pe care le poartă pe sub bundiţe. Pentru că teroriştii ăştia sînt ţărani de-ai noştri de la Burla şi de la Calafindeşti care s-au autoradicalizat stînd acasă în faţa laptopului şi citind Coranul şi accesînd adresele de Twitter al liderilor ISIS. Că doar n-o fi sirieni, afgani, pakistanezi, pentru că picior de străin nu calcă pe aceste meleaguri, străinii preferînd Parisul, Londra sau Madridul. Din cînd în cînd cîte un ameţit din Sri Lanka nimereşte din greşeală pe la Brodina, dar vigilenţii noştri poliţişti de frontieră, care nu prind nici un traficant de ţigări, îi găsesc rapid pe intruși şi-i dau înapoi peste graniţă.

Unitatea condusă de locotenent colonelul Mihai Marian Lungu ne-a speriat, dar tot el ne desperie, spunînd că în prezent nu există date care să indice posibile riscuri teroriste. După care Jandarmeria ne sperie iarăşi, scriind în comunicat că „această ameninţare vizînd evenimente sau grupuri de turişti se menţine la un nivel ridicat”.

Despre ce naiba vorbeşte Jandarmeria Suceava, în condiţiile în care în judeţul nostru nu au avut loc atentate teroriste, iar teroriştii de toate naţiile, de toate culorile, de toate credinţele şi de toate afacerile ocolesc România pentru că nu o găsesc deloc interesantă pentru activităţile lor. Înţeleg că Jandarmeria vrea să-şi justifice existenţa, dar poate să o facă la modul realist. Domnul Lungu putea informa populaţia că se poate distra liniştită de Crăciun pentru că jandarmii vor fi peste tot unde lumea se îmbată şi dă cu petarde de pereţi.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM şi radiotop.ro

Fiţi sociabili!