Ireal Madrid la minus 1

Știți cum e, că doar și domniile voastre țineți cu cîte o echipă de fotbal, de handbal, de cricket sau de ce-o fi… Știți, așadar, că atunci cînd lucrurile scîrțîie nițeluș, noi, fanii, găsim toate justificările de pe lume, începînd cu buletinul meteo și cu alinierea planetelor și terminînd cu ora de disputare a meciurilor ori cu incendiile din California.

Tot așa și eu: cînd a tăiat-o Ronaldo, am zis că nu-i nici o nenorocire, că o echipă e alcătuită din 11 și că mai sînt deci 10 apți de joc, apoi, cînd a luat-o și Zizou din loc, am declarat că nu mai avea motivație, că după trei titluri supreme europene la rînd își pierduse probabil entuziasmul, și alte d-astea. Ceva emoții îmi dăduse achiziționarea lui Thibaut Courtois, chestie absolut ilogică, din moment ce la noi în poartă se afla portarul numărul 1 din lume, Keylor Navas. Mi-am spus însă că așa cum s-au petrecut lucrurile cu Iker Casillas, pe care l-am gonit tot pe cînd era cel mai bun din lume, probabil că și pe Navas îl așteaptă vreun transfer de senzație, eventual și pe bani grei. Ei, la prima înfrîngere, vă e clar că am zis că-i accident, la a doua că încă nu ne-am intrat în ritm, de la a treia încolo nu mi-a mai rămas decît să sper că istoria se repetă (la infinit!?) și că dacă de campionat nu mai poate fi vorba, atunci nu ne mai rămîne decît să așteptăm să cîștigăm a patra oară la rînd Champions’ League! Nenorocirea e alta: că pentru a cîștiga trofeul trebuie să obții victorii, iar ca să le obții e obligatoriu să înscrii goluri. Ei, aici filmul se rupe: Real de Madrid a reușit să-și bată anul acesta un străvechi record de ineficacitate, de numai 464 de minute fără gol, nereușind în sezonul curent să o dea în ațe preț de 481 de minute!!! Adică timp de cinci meciuri și ceva nimeni de la Real n-a nimerit instalația!

Te sperii de-a dreptul la gîndul că Real, în toată istoria ei, n-a avut niciodată apărare, mergînd pe ideea că dacă ei dau 5, las’ că dăm noi 6! Acum, cînd noi dăm 0 (zero), ca să cîștigăm ar trebui ca ceilalți să înscrie… minus 1!?

Fiţi sociabili!