Ionuţ al III-lea din Neamul Humorenilor

Prefectura Suceava trebuie să se pregătească pentru a treia descălecare a humoreanului Ionuţ Creţuleac

Ionuţ al III-lea din Neamul Humorenilor

Continuă minciuna cu prefecţii şi subprefecţii apolitici. Partidele, indiferent cum se numesc acestea, fac numiri politice din rîndurile unor membri de partid sau ale susţinătorilor înfocaţi ai formaţiunilor politice, cu condiţia ca numiţii să aibă prin sertar şi o diplomă de funcţionar public. Dacă n-au, iar partidul vrea musai să-l pună pe unul sau pe altul, atunci respectivul este dat de trei ori peste cap printr-o instituţie publică şi iese de acolo avînd în buzunar hîrtia care demonstrează că-i funcţionar public. 

În prezent, Suceava are un prefect, Mirela Adomnicăi, de la PSD, şi un subprefect, Silvia Boliacu, fost la ALDE. Însă, cum circul prefecţilor apolitici care-s politici din cap şi pînă în picioare va continua, Suceava urmează să aibă şefi de prefectură de la PNL. Şi asta repede, după cum a declarat, la Caracal, unde altundeva?, prim-vicele liberal, Rareş Bogdan, pe care un fost coleg de-al meu din presă îl poreclea Galeş Bogdan: „Pot să vă spun ceva, că foarte repede, [vor fi schimbați] prefecţii. Deci în secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cu domnul Vela, cu domnul Ştefan şi ceilalţi, cred, sper din tot sufletul să nu treacă – iar dacă nu o vor face, le vom atrage atenţia de la partid – mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii (…)”. Subliniez: liberalii vor pune liberali în funcţii, şi nu apolitici în adevăratul sens al cuvîntului.

La Suceava-n poartă, în poarta prefecturii, oare cine bate? De fapt, nu trebuie să bată candidaţii la poartă, pentru că degeaba bat ei dacă n-au susţinerea celui de sus, de la etajul I din Palatul Administrativ, adică a preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Unul dintre viitorii şefi ai Prefecturii Suceava, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, va fi Ionuţ Creţuleac. Ce-l recomandă pe acesta pentru postul de subprefect sau chiar pentru cel de prefect aflaţi din pagina 3.

În primul rînd, Ionuţ Creţuleac este conorăşean cu Gheorghe Flutur, acesta fiind din Gura Humorului. În al doilea rînd, domnul Creţuleac a fost şeful PD Gura Humorului înainte ca acest partid să devină PDL. În al treilea rînd, domnul Creţuleac a fost subprefect al Sucevei între octombrie 2009 – iulie 2010, pe vremea cînd Gheorghe Flutur era preşedintele PDL al Consiliul Judeţean, care Gheorghe Flutur l-a luat apoi şi l-a pus şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, unde a rezistat pînă în aprilie 2012, chiar dacă USL-ul preluase guvernarea cu un an mai devreme. În noiembrie 2016, pe vremea Guvernului Tehnocrat, care percuta la ordinele PDL-ului transformat între timp în PNL, Ionuţ Creţuleac a ajuns din nou subprefect, luîndu-i locul lui Atanasă Nistor de la PSD. În martie 2017, Ionuţ Creţuleac a trebuit să lase locul Silviei Boliacu, pe care a numit-o coaliţia PSD-ALDE pe filiera ALDE.

În fine, domnul Creţuleac este recomandat şi de faptul că este soţul soţiei sale. Nadia Creţuleac este şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean condus de Gheorghe Flutur. Iar cum domnul Flutur ţine la celula de bază a societăţii, pentru ca doamna Creţuleac să obţină rezultate cît mai bune în muncă o va ajuta pe aceasta să aibă o navetă plăcută pe relaţia Gura Humorului – Suceava, urcîndu-l în aceeași maşină şi pe soţul ei.  

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!