Ioana Holca

Să ai expoziţie de pictură personală la numai 10 ani e ceva. E ceva rar întîlnit. Şi dacă expoziţia este girată de o profesoară cu renume şi este găzduită de Biblioteca „I. G. Sbiera”, atunci înseamnă că e vorba de talent şi că acesta este abia începutul.

Paula Şalar de la Academia Liberă de Artă care-i poartă numele a spus la vernisajul expoziţiei că eleva sa, Ioana Holca, „exprimă şi se exprimă, căci ea devine în felul acesta prin inspiraţia de Sus aproape un filtru. Iar filtrul acesta cu cît este mai curat şi mai binecuvînt, cu atît ceea ce vine prin acest filtru este minunat. Bucuraţi-vă! Desigur, Ioana abordează toate tehnicile. Ştie să folosească cuţit de paletă, ştie să facă desen animat, ştie să facă bandă desenată, caricatură… (…) un copil perseverent merge în continuu pentru că a descoperit lumi noi, pentru că darul este în el şi e lucrător”.

La vernisaj au fost prezenţi şi colegi de clasă de-ai Ioanei, care este elevă într-a IV-a la Şcoala Generală nr. 3 din Suceava, iar învăţătoarea sa, Camelia Loana Păr, a spus că este „un privilegiu să o avem pe Ioana în clasă, să o am eu elevă şi copiii să o aibă drept colegă. Ioana ne-a înseninat viaţa şi ne-a colorat-o cu cele mai frumoase, calde, culori”.

Directorul bibliotecii, Gabriel Cărăbuş, are o mare dorinţă: ca atunci cînd Ioana „va expune în marile galerii ale lumii să-şi amintească unde a avut începutul”.

Expoziţia Ioanei, pe care o inspiră copilăria, desenează „tot ce-mi trece prin minte” şi care spune că „pictura este parte din mine”, este deschisă pînă pe 12 aprilie. Să ai expoziţie de pictură personală la numai 10 ani e ceva. Succes, Ioana!

Fiţi sociabili!