Ioan Bădeliţă

Ioan Bădeliţă. Consilierul judeţean PNL, pentru că nu s-a abţinut de la comentarii şi de la un vot în Consiliul Judeţean, în condiţiile în care avea interesul la un vot favorabil în Consiliul Local în legătură cu finanţarea şcolii pe care o conduce.  

În Consiliul Judeţean Suceava s-a pus în discuţie un proiect care vizează strada Traian Ţăranu din municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru ca lucrările municipalităţii la reţeaua de apă să poată fi reluate este nevoie de un aviz al Consiliului Judeţean, care trebuie luat cu două treimi din voturile aleşilor. Fără să se facă reţeaua de apă, cele peste 50 de familii care locuiesc pe strada de la graniţa dintre Suceava şi comuna Şcheia nu se pot bucura nici de asfalt. Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir, aflat în conflict deschis cu primarul PNL, Ion Lungu, a propus ca avizul să fie dat, dar numai după ce se va specifica faptul că municipalitatea trebuie să intre în legalitate. Asta după ce Primăria a început lucrările fără a avea acordul Consiliului Judeţean. Consilierii liberali nu au fost de acord cu propunerea domnului Cuşnir, consilierii PSD nu au votat favorabil proiectul, iar acesta a picat. Printre cei care au votat în favoarea proiectului s-a numărat şi consilierul judeţean PNL Ioan Bădeliţă, care a şi luat cuvîntul, spunînd că nu trebuie făcut atîta caz pentru o „ilegalitate mică”.

La două zile după şedinţa Consiliului Judeţean a avut loc şedinţa Consiliului Local în timpul căreia aleşii PNL au votat pentru alocarea sumei de 300.000 de lei şcolii penticostale particulare Filadelfia. Directorul acestei unităţi de învăţămînt este fix consilierul judeţean Ioan Bădeliţă. Aşadar, cînd a luat cuvînt şi a votat, domnul Bădeliţă avea un interes.

Pentru că nu a ieşit din starea de incompatibilitate în care s-a aflat, Ioan Bădeliţă este Jupânul de Pardon al acestei săptămîni.

 

 

Fiţi sociabili!