Învingătorii

Reporter: Mă întorc iarăşi la dumneavoastră fiindcă m-am speriat de cuvintele dure rostite de domnul Cuşnir la adresa dumneavoastră şi a viceprimarului dumneavoastră.

Politician: Nu te speria, nu te teme. De 16 ani, el tot rosteşte degeaba cuvinte dure şi tot de 16 ani sucevenii mă aleg primar, aşa că nu te mai teme, nu te mai speria.

Reporter: Care este secretul acestei longevităţi?

Politician: Nu mă întreba pe mine. Întreabă-i pe suceveni.

Reporter: Să ne referim la deciziile dumneavoastră pe care le atacă domnul Cuşnir, spunînd că deciziile pe care le-aţi luat în ultimii 16 ani v-au transformat pe amîndoi în nişte învinşi. Iar Suceava a devenit un oraş învins de incompetență, de interese personale, de compromisuri, blaturi, de impotența administrativă.

Politician: Domnul Cuşnir se face că nu vede marile realizări din ultima vreme.

Reporter: Referitor la aceste realizări, domnul Cuşnir zice că de 16 ani, Lungu şi Harşovschi le oferă sucevenilor decizii greşite, îi mint pe suceveni că singura variantă de construire a parcărilor este în detrimentul spațiilor verzi. Şi mai zice că la fel aţi făcut şi pe strada Petru Rareş, în vecinătatea Pieței Mari, unde aţi măcelărit opt copaci sănătoşi pentru cîteva locuri de parcare.

Politician: A zis cumva că Suceava este un oraş învins? Mai mult ca sigur domnul Cuşnir nu a participat la Festivalul Medieval, unde noi am fost învingători pe linie, în timp ce ei, pesediştii, au fost învinşi peste tot: şi la Caracal, şi la Săpoca, şi aproape peste tot unde se dau în stambă cu programul de guvernare.

 

Reporter: Vă referiţi la colegul dumneavoastră de partid, deputatul Balan? Că de la el am auzit mai recent nişte critici despre Săpoca şi despre Caracal.

Politician: Mă refer şi la el, că nu numai domnul Cuşnir are dreptul să arunce cu noroi. Avem şi noi acest drept. Cît despre noroi, nu are domnul Cuşnir atîta noroi la partid cît avem noi în toată zona metropolitană.

Reporter: Ia ascultaţi cu atenţie această comparaţie pe care o face domnul Cuşnir. Cică decizia lui Boc a fost de a amenaja sute de locuri de parcare în locul a cîtorva garaje şi rămîne şi loc pentru amenajarea unui spațiu verde. Decizia lui Lungu şi Harşovschi este de a amenaja parcări în detrimentul spațiilor verzi şi de a legaliza chiar şi construcțiile făcute ilegal. Boc la Cluj şi Bolojan la Oradea sînt nişte învingători. Lungu şi Harşovschi la Suceava sînt nişte învinşi, nişte neputincioşi obosiți.

Politician: Ce vrea domnul Cuşnir? Să mă iau la trîntă cu Bolojan şi cu Boc? Nu mă iau la nici o trîntă cu ei. Şi nici n-am să arunc cu noroi înspre ei, fiindcă noi încercăm să omologăm noroiul de la Suceava ca biomasă, dacă lemnele nu se poate, din cauza guvernării Dăncilă. Şi să nu se mai ia de noi, nici Cuşnir, nici Bolojan, nici măcar Boc, că la o adică-i asmut asupra lor pe toţi turiştii chinezi din Yinchuan cu care ne-am înfrăţit şi am devenit fraţi de arme.

Reporter: Sînteţi de acord cu domnul Cîţu cînd spune că salariile bugetarilor sînt duble comparativ cu cele din sectorul privat? Fiindcă liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

Politician: Eu unul nu sînt de acord, şi nici domnul Harşovschi. Domnul Cîţu n-are decît să lucreze cît vrea el fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale. La primărie la noi nu se poate, că s-ar încălca legea.

Reporter: Liberalul mai spune că bugetarii sînt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atît cei din ţară cît şi cei din diaspora, lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

Politician: Şi nu ţi se pare normal? Cine ai vrea să muncească? Şi ce să facă toţi românii, atît cei din ţară cît şi cei din diaspora, cu atîţia bani? Să vină la Primărie şi să ne rînjească în faţă?

Reporter: Haideţi să ne întoarcem la problemele noastre, pînă nu dau peste noi radiaţiile din Rusia, fiindcă Ioan Balan a mai precizat că recentul caz de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din judeţul Buzău, unde au murit cinci oameni nevinovaţi şi alţi opt au fost răniţi, demonstrează că actualul guvern nu e în stare să asigure protecţia cetăţenilor acestei ţări, nici măcar a celor internaţi într-o instituţie publică menită să-i trateze şi să-i apere, nu să-i omoare.

Politician: Ce legătură are asta cu primăria noastră? Nu are, oricît s-ar strădui domnul Cuşnir să ne împroaşte cu noroi. Şi lasă-mă să mai subliniez faptul că spre deosebire de Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din judeţul Buzău, la noi, la Primăria Suceava, nu permitem să se întîmple astfel de lucruri.

Reporter: Aşadar nu vă temeţi de cuvintele dure rostite domnul Cuşnir la adresa dumneavoastră şi a viceprimarului dumneavoastră?

Politician: Nu te speria, nu te teme. De 16 ani, domnul Cuşnir tot rosteşte degeaba cuvinte dure şi tot de 16 ani sucevenii mă aleg primar, aşa că nu te mai teme, nu te mai speria.

Fiţi sociabili!