Învingător la funcţii, Ioan Stan!

Meciul politic dintre noul PSD Suceava şi vechiul PSD Suceava a fost cîştigat de prima echipă cu un categoric 4-0. Despre performanţele administrative ale lui Cătălin Nechifor nu are rost să vorbim. În cei patru ani cît a fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, între 2012 şi 2016, actualul deputat PSD a avut realizări cît să încapă pe un şerveţel. Un şerveţel din acela mic, cu care copiii îşi şterg năsucul atunci cînd ies afară la săniuş. Iar realizările încap scrise cu o carioca din aia groasă, nu cu un creion mecanic de desen tehnic. Că domnul Nechifor n-a performat ca şef al administraţiei judeţene a demonstrat-o şi faptul că acesta a fost înfrînt de liderul PNL, Gheorghe Flutur, la alegerile din 2016, în condiţiile în care avea în spate un partid foarte puternic, aflat pe val. Şi ca să vă daţi seama de dimensiunea dezastrului electoral nu trebuie să vă spunem decît că toţi preşedinţii de consilii judeţene din Regiunea de Nord sînt de la PSD, excepţie făcînd preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Dezastrul a fost cu atît mai mare cu cît pe tot parcursul mandatului de şef al administraţiei judeţene al domnului Nechifor, la guvernare s-a aflat PSD. Aşadar, Cătălin Nechifor a avut toate condiţiile să facă treabă, însă nu i-a ieşit decît cu puţine excepţii. N-a reuşit domnul Nechifor să facă mare lucru pentru judeţ, dar o fi făcut poate pentru partid. Partid pe care l-a preluat în 2010 şi l-a condus pînă în iunie 2016, atunci cînd a demisionat ca urmare a pierderii alegerilor locale. Cînd spunem că o fi făcut ceva pentru PSD Suceava ne referim la oamenii pe care i-a promovat la Bucureşti în funcţii importante.

 

Aşa cum arătam, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a condus judeţul nostru patru ani, între 2012 şi 2016, perioadă în care Guvernul a fost al USL, iar apoi doar al PSD, în tot acest timp şeful PSD, Victor Ponta, conducînd nu mai puţin de trei guverne. În nici unul din cele trei guverne nu şi-a găsit loc cineva de la PSD Suceava. Nici unul, în condiţiile în care domnul Nechifor este un om educat, care poza într-un maestru al artei politice. Şi a venit la şefia PSD Ioan Stan de la Fălticeni, un activist cam din topor, apreciat de pesediştii de la ţară şi mai puţin de domnii social-democraţi de la oraş, care chicoteau pe la colţuri cînd îl vedeau. În cel de-al treilea Guvern PSD de după alegerile generale din 2016, partidul condus de Ioan Stan are ministru la Educaţie – Valentin Popa, secretar de stat la Ministerul Mediului – Eugen Uricec, subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale – Cristian Şologon şi subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii – Tiberiu Brădăţan. Dacă în cazul lui Cătălin Nechifor politica e doar vorbită, la Ioan Stan politica e foarte puţin vorbită şi mai mult făcută.    

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, şi deputatul PSD Cătălin Nechifor, pe vremea cînd primul era doar deputat, iar cel de-al doilea era şi preşedintele partidului, şi şeful Consiliului Judeţean: „Cătăline, îţi dau un sfat prietenesc: mergi şi te bărbiereşte, că dacă nu, te rad eu”.

 

 

Fiţi sociabili!