Într-adevăr, declinul PSD a început. În forţă

Cu permisiunea dumneavoastră am să public în spaţiul destinat acestei rubrici un comentariu pe care l-am semnat în „Cotidianul” la începutul lunii martie a acestui an. Îl public pentru că una dintre concluziile acestuia este că declinul PSD-ul va începe odată cu alegerile europarlamentare:

„L-au descălţat de sandale şi de ciorapii flauşaţi şi i-au pus în picioare pantofi de oraş şi ciorapi negri. Mustaţa nu au putut să i-o dea jos, fiindcă dumnealui nu poate rîde decît pe sub mustaţă şi nu a vrut să renunţe la ea nici în ruptul capului. L-au luat de la PD şi l-au plantat la PSD. L-au făcut să creadă este stăpînul absolut al judeţului de baştină şi l-au încurajat să adune averi nesimţite. L-au făcut secretar general al PSD şi l-au plasat în imediata apropiere a candidatului PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană. Liderul PSD de la acea vreme a fost învins în alegeri. L-au încurajat să recurgă la metode neortodoxe pentru a aduce lumea la referendum, după care i-au făcut dosar penal şi l-au trimis în judecată. Nu l-au aruncat în spatele gratiilor fiindcă ar fi fost prea mult şi oricum mai aveau nevoie de el. În schimb i-au dat o condamnare cu suspendare, suficient cît să-i lipească pe frunte eticheta de penal. L-au plasat în imediata apropiere a candidatului PSD la prezidenţiale, Victor Ponta. Liderul PSD de la acea vreme a fost învins în alegeri. L-au făcut preşedintele celui mai mare partid din România. L-au încurajat să pună oameni de paie în fruntea Guvernului, pentru a-l compromite. L-au încurajat să-l cocoaţe pe controversatul Darius Vîlcov, un penal fără acte, în scaunul de consilier al premierului pentru a compromite şi mai mult Guvernul şi pentru a da greutate criticilor Opoziţiei referitoare la politica economică. L-au încurajat să propună în funcţii cheie oameni incompetenţi sau cu o imagine proastă pentru a pune într-o lumină proastă Guvernul şi principalul partid de guvernământ. Cu Liviu Dragnea în fruntea PSD, măsurile luate de Guvern, în absolut toate domeniile, bune sau proaste, sînt vehement contestate, pentru că ele aparţin unui penal cu o avere nesimţită dobîndită ca bugetar. Cu un penal bogat la conducere, PSD este un partid de penal puşi pe furat.

Statul Paralel, pe care-l critică cu atîta înverşunare Liviu Dragnea, este cel care l-a inventat, l-a crescut şi i-a îndrumat paşii actualului lider al PSD şi adevăratului premier al României, cu acceptul acestuia sau poate doar profitînd de dorinţa nebună de înavuţire şi de putere a sa.

Liviu Dragnea mai are puţin şi va reuşi să-şi îndeplinească misiunea, cea de nenorocire a celui mai mare partid din România. Este de aşteptat ca declinul accentuat al PSD să înceapă să se producă la europarlamentare, să continue la prezidenţialele din toamnă şi la localele din primăvara anului viitor şi să se încheie dramatic la parlamentarele din toamna lui 2020.

PSD-ul l-ai omorât, domnule Dragnea, dar cu România ce-ai avut?

Pentru că România se zbate în scandaluri fără de sfîrşit şi nu poate progresa fiindcă principalul partid de guvernămînt şi Guvernul sînt pe mîna lui Liviu Dragnea”.

Rezultatele alegerilor europarlamentare arată că declinul PSD a început. Şi încă în forţă.

Fiţi sociabili!