Incompetenţa lui Dragnea

Reporter: Încep brusc acest interviu şi după cum aţi observat nici n-am avut timp să vă salut. Ca atare vă amintesc din prima că în calitate de deputat liberal de Suceava i-aţi dat dreptate întrutotul comisarului european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, în ceea ce priveşte lipsa de implicare a guvernelor Dragnea în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene.

Politician: Foarte bine că i-am dat dreptate. Şi îi dau dreptate şi-acuma, fiindcă pe bună dreptate spune partidul meu şi spun şi eu că oficialul român de la Bruxelles nu a făcut altceva decît să confirme faptul că incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro.

Reporter: Pe cine vă costă? Pe dumneavoastră? Pe mine? Pe dînşii? Sau poate pe Dragnea?

Politician: Îţi precizez că peste 800 de milioane de euro din banii gratuiţi de la UE deja s-au pierdut, iar pentru alte miliarde de euro care ar putea fi aduse în România, Guvernul nici măcar nu a scris proiectele. Doamna Corina Creţu a spus că şi Guvernul Dăncilă este la fel de incompetent ca şi guvernele Tudose şi Grindeanu. Mai precis, domnia sa confirmă că sub guvernarea PSD-ALDE nici măcar proiecte nu s-au scris, nici cereri de finanţare nu s-au trimis la Bruxelles şi nu mai există nici o îndoială că România va pierde cel puţin cîteva miliarde de euro din banii pe care îi are alocaţi.

Reporter: Vreţi să spuneţi că noi toţi sîntem de vină sau că numai Dragnea-i de vină?

Politician: Vreau să spun că prostia ori incompetenţa Guvernului sau amîndouă la un loc sînt de vină.

Reporter: Deci Dragnea nu-i de vină sau cum?

Politician: Cum să nu fie de vină, cînd pentru autostrada Tîrgu Mureş – Iaşi – Ungheni sau pentru autostrada Siret – Suceava – Bucureşti există bani nerambursabili, însă avem dovada cea mai clară că Guvernul chiar nu vrea să facă aceste proiecte, pentru că nici proiectele nu le-a făcut. Pe de altă parte, pentru a ascunde falimentul guvernării, Liviu Dragnea păcăleşte populaţia că va construi autostrăzi în parteneriat public-privat, adică din bani de la buget, după care va pune taxă pe autostrăzi. Cît de cinic, cît de arogant şi cît de rău-voitor poate să fie, ca să dea cu piciorul la miliarde de euro gratuiţi din care s-ar putea construi infrastructură şi să propună românilor să facă o chetă pentru acestea?

Reporter: Mă întrebaţi pe mine sau vă întrebaţi doar în sinea dumneavoastră?

Politician: Întreb peste tot şi cer răspicat ca acest Guvern Dragnea 3 să plece acasă imediat şi în integralitate, şi asta pentru că a compromis aproape total imaginea României în faţa Uniunii Europene.

Reporter: Dar doamna Viorica Dăncilă merge peste tot printre arabi şi printre alte minorităţi conlocuitoare, iată, să descompromită această imagine compromisă de Dragnea. Nici cu dînsa nu sînteţi de aceeaşi părere sau cum? O mai credeţi needucată la ţinuta vestimentară cu care se prezintă prin cancelarii? Că duşmanul vostru educativ din Guvern a demisionat şi s-a întors la Suceava.

 

Politician: Să nu mai vorbim de educaţie, că chiar mă înfurii! Cît despre plecarea lui Valentin Popa din Guvern, eu ca parlamentar şi ca om de afaceri ce sînt am apreciat gestul de minimă decenţă, dar cred că situaţia din învăţămîntul românesc va fi una şi mai critică, şi asta pentru că a ajuns pe mîna Rovanei Plumb, cea care se face vinovată pentru dezastrul total al absorbţiei fondurilor europene.

Reporter: Aţi cam sărit de la una la alta şi vă înţeleg pe deplin cînd este vorba de educaţie. Dar  haideţi să n-o luăm de-a dreptul pe arătură şi să ne abatem spre autostrada Siret – Suceava – Bucureşti pe care nici acuma n-aţi început-o. Unde-i autostrada Siret – Suceava – Bucureşti la care s-a tot opintit prin ziare şeful dumneavoastră de partid din judeţ?

Politician: Cum ţi-am mai spus, ţi-o repet din nou încă o dată: incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro.

Reporter: Asta am înţeles. N-am înţeles însă de ce sînteţi aşa de pornit spre autostrada Siret – Suceava – Bucureşti, cînd la noi în oraş, chiar sub nasul fin al dumneavoastră, se petrec lucruri atît de minunate care nu ne costă nimic. Mă refer aici la Tîrgul de Toamnă „Produs în Bucovina” care-i şi el un fel de autostradă pe care se plimbă cînd încoace, cînd încolo turiştii de pretutindeni. Iar pe de altă parte, colegul dumneavoastră din opoziţie afirmă că unul dintre punctele de referinţă al programului PSD de guvernare, cel referitor la politicile sociale, cuprinde angajamentele acestui partid faţă de acea parte a poporului român căreia îi datorăm existenţa şi devenirea noastră. Devenirea dumneavoastră cui se datorează?

Politician: La început i s-a datorat lui Traian Băsescu, iar acuma i se datorează lui Ludovic Orban.

Reporter: Colegul dumneavoastră de la putere vă întreabă în sinea lui cum de îndrăzniţi să spuneţi că PSD a tăiat pensiile, cînd pensionarii nu au uitat cine le-a tăiat de fapt pensiile, tratîndu-i dispreţuitor drept asistaţi social după o viaţă de muncă. Şi dumnealui speră că cel vizat nu se va deda la întocmirea unei plîngeri penale la adresa beneficiarilor noii Legi a pensiilor.

Politician: Eu ţie nu-ţi mai dau interviu, fiindcă văd că eşti omul lui Dragnea. Şi atîta îţi cer: transmite-i din partea mea personal că eu, Ioan Bălan din Suceava, îi poruncesc ca acest Guvern Dragnea 3 să plece acasă imediat şi în integralitate, şi asta pentru că a compromis aproape total imaginea României în faţa Uniunii Europene. Executarea!

Fiţi sociabili!