În Lună cu satelitu’

·       Primarul Sucevei, Ion Lungu, nu este mulţumit de ritmul încasărilor la buget, cu toate că municipalitatea a făcut eforturi, după cum a spus acesta, angajînd personal suplimentar la departamentul de executări silite. Poate că noii salariaţi trebuie siliţi să muncească. Dacă nu, să-i „execute” cineva.

·       Prefecta Mirela Adomnicăi a explicat că examenul pentru permisul auto se va da numai în municipiul Suceava, nu şi în alte localităţi, pentru că acolo sînt doar trei străduţe, iar candidatul le ştie pe de rost şi poate lua carnetul cu ochii închişi. Ca să nu mai spunem că fiind doar trei străduţe, poliţiştii examinatori sînt vecini cu toţi examinaţii şi, automat, devin mai indulgenţi.

·       Liderii PSD Suceava au fost la Drăgoieşti şi au promis realizarea unei axe de dezvoltare Berchişeşti – Drăgoieşti –  Ciprian Porumbescu – Stroieşti. Ratarea acestei promisiuni va fi pusă în campaniile electorale pe seama faptului că şi-a băgat coada Soros, dar şi pentru că axa nu s-a numit Berchişeşti – Drăgoieşti – Porumbeşti – Stroieşti.

·       Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava i-a lăudat pe directorul Muzeului Bucovinei şi pe directorul Bibliotecii „I. G. Sbiera”, pentru evenimentele de impact pe care le organizează. Zău că nu ne miră că (Gheorghe) Flutur a avut cuvinte de apreciere la adresa lui (Emil) Ursu şi a lui (Gabriel) Cărăbuş.

·       În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, organism care numai nu reuşeşte să pună în funcţiune una din cele două gropi ecologice de gunoi de la Moara şi de la Pojorîta, Gheorghe Flutur a declarat că problema deşeurilor este cea mai delicată problemă cu care se confruntă judeţul nostru. Asta ştiam şi noi. Altceva?

·       Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că abia acum a aflat că toate depozitele temporare de gunoi sînt ilegale: „În 2013 au venit cu soluţia temporară să aprobe şase gropi provizorii, fiind o relaţie directă între AMP, primărie şi operator, fără să fie implicat CJ Suceava. Acum citesc prin ziare că sînt ilegale. Dar unde duci gunoiul, în Lună?”. În Lună cu satelitu’, cum se spune, numai că nu avem satelit.

      

Fiţi sociabili!