Important e să nu fii penal

Unul dintre reprezentanţii partidului care luptă pentru ca în funcţiile publice să nu mai ajungă nici un corupt se războieşte cu corupţia din sănătate. Bravo lui, bravo lui, bravo useristului!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA Cluj noi documente care, aşa cum spune dumnealui, ar demonstra fraudarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca de către medicul Mihai Lucan. Neînfricatul luptător a spus că în acest caz este vorba despre un jaf generalizat. Atenţie! Declaraţia deputatului USR ar putea să vă afecteze emoţional, aşa că luaţi un calmant înainte de a o parcurge: „Am adus procese verbale de recepţie care dovedesc scheme rudimentare de fraudare a ICUTR Cluj-Napoca folosite de Mihai Lucan, printre care încredinţări directe, achiziţii care se făceau la institut astfel încît şi la clinica sa privată, Lukmed, să fie cumpărate anumite lucruri, iar consumabilele, de la sonde la bandaje, se « ameţeau » între cele două instituţii să nu se mai ştie unde se consumau anumite materiale, fiind luate cantităţi mai mari la stat pentru a fi folosite la privat. Vorbim despre un jaf generalizat”.

Poate că domnul Ungureanu o fi avînd dreptate, adică nu cred că s-a apucat să inventeze numai ca să-l vadă demolat pe domnul Lucan şi dintr-o dorinţă nebună de a parveni. Totuşi, eu bănuiesc că la valoarea urologului Lucan acesta o fi strîns o avere de cîteva milioane bune de euro. Oare să se fi încurcat doctorul cu nişte sonde şi bandaje?

Urmează încă o declaraţie de-a luptătorului care vă poate afecta emoţional, aşa că aveţi grijă: „Am găsit un contract de sponsorizare a ICUTR prin societatea respectivă pentru o maşină în valoare de peste 20.000 de euro, maşină care nu a ajuns niciodată la institut, deşi banii au intrat”.

Oare dacă ai milioane de euro îţi ia Dumnezeu minţile şi te lăcomeşti la 20.000 de euro? Vom afla asta de la statul de drept prin înfăptuitorii săi. Vom afla peste 10-20-1000 de ani sau cît naiba mai ţin procesele în România capitalistă, democratică, modernă şi membră UE şi NATO.

Au trecut opt luni de la arestarea preventivă a medicului Lucan şi procurorii încă mai aşteaptă de la domnul deputat materiale de înfundare. Între timp, cariera urologului a fost distrusă, iar centrul de la Cluj unde se făcea transplant de rinichi aproape că s-a desfiinţat. Dacă în epoca Lucan se făceau operaţii pe bandă rulantă pentru salvarea de vieţi omeneşti, astăzi se mai fac intervenţii chirurgicale cînd şi cînd, iar cîteodată chiar mai rar. S-a mai rezolvat o problemă în România. Bravo, domnule Ungureanu!

Acum, domnule Ungureanu, nu vă rămîne decît să puneţi mîna pe bisturiu şi să treceţi la treabă. Ei, nu contează că aţi făcut o facultate de istorie şi filosofie. Important e că nu sînteţi penal.  

Fiţi sociabili!