Ilie Gherman

Ilie Gherman. Fostul primar al comunei Slatina, pentru că procurorii DNA l-au trimis în judecată la Tribunalul Suceava deoarece ar fi pus mîna pe o sumă importantă de bani de la APIA, fără a avea acest drept.

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în faţa judecătorilor pe fostul primar al comunei Slatina Ilie Gherman, ca să se apere împotriva acuzaţiilor că ar fi comis o serie de inginerii financiare cu bani de la APIA. Procurorii îl acuză pe domnul Gherman de săvîrşirea infracţiunii de participaţie improprie la comiterea în formă continuată a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Conform unui comunicat al DNA, în perioada 2010-2011, inculpatul Gherman Ilie, în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri europene, ar fi luat iniţiativa înfiinţării scriptice pe numele unor persoane care nu aveau cunoştinţă de demersul său infracţional a unui număr de patru societăţi agricole. Mai exact, Ilie Gherman ar fi încheiat în numele unor locuitori ai comunei mai multe contracte de societate, avînd ca scop declarat „participarea în comun a tuturor crescătorilor de animale din localitate la exploatarea în calitate de beneficiari a suprafeţelor de păşune aflate în proprietatea privată a comunei Slatina”. Ulterior, prin intermediul subordonaţilor, primarul  Gherman ar fi întocmit în fals o serie de documente pe care le-a depus la APIA, de unde a primit pe nedrept peste 570.000 de lei.

Evident, şi în cazul lui Ilie Gherman trebuie să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie, însă, dat fiind faptul că a fost implicat într-o groază de scandaluri cît a fost primar, ceva-ceva tot trebuie să fi făcut acesta în dosarul APIA.

Fiţi sociabili!