Ilegitimul fără pic de obraz

Insipidul, incolorul, inodorul şi incapabilul Dacian Cioloş, o marionetă pe care păpuşarii o plimbă de colo-colo pentru a-şi rezolva problemele, face ce ştie el mai bine: spune banalităţi şi ameninţă cu Parchetul.

Slugarnicul pe care păpuşarii l-au făcut comisar european şi apoi premier al României este indignat de faptul că doamna care umblă cu mîinile în şold şi deţine funcţia de prim-servant al lui Liviu Dragnea a spus în Parlamentul European că nu a venit să dea socoteală nimănui: „Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în faţa instituţiilor care sînt abilitate să îi ceară acest lucru. Şi, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale inclusiv la Parchet”. Atîta poate, atîta face slugarnicul.

Un fost subaltern de-al slugarnicului care şi-a făcut partid are şi el idei. Ideea lui Vlad Voiculescu este să se schimbe sistemul de vot, doar-doar vor cîştiga şi el şi-ai lui cîteva procente electorale: „Zilele astea PSD, ALDE și aliații lor dubioși de/pe care îi leagă cel puțin o condamnare au început să pună în discuție apartenența României la Uniunea Europeană. Recunosc că deși nu credeam că mă mai poate surprinde mare lucru din ce fac și zic acești ticăloși, evoluția evenimentelor din ultimele săptămîni este șocantă. Au preluat puterea ajutați de un sistem electoral pervertit, unul modificat de-a lungul anilor nu în interesul oamenilor, ci după nevoile lor. Unul care le permite să păstreze puterea chiar dacă nu mai au nici o legitimitate. Acum vor să deraieze o țară întreagă pentru interesele lor meschine”.

Dar domnii Cioloş şi Voiculescu ce-au făcut cu ţara cînd au avut-o pe mînă, n-au deraiat-o şi ei, dar pe partea ailaltă de cale ferată? Că doar nu au dus-o pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie, fiindcă n-au fost în stare să construiască nici măcar un metru de cale ferată.

Totuşi, ce are sistemul ăsta electoral? După mintea domnului Voiculescu, alegerile ar trebui organizate în aşa fel încît să fie declarat cîştigător cel care are cele mai puţine voturi. Şi, mă rog frumos, de unde ştie domnul Voiculescu cînd un Guvern mai are sau nu legitimitate? Bula de pe Facebook în care trăiesc Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu şi sondajele de opinie dubioase nu se pun.

Şi, în fine, cum îşi poate permite domnul Voiculescu să vorbească despre legitimitate, cînd dumnealui a făcut parte dintr-un guvern de o ilegitimitate crasă? Însă, aşa-i cu ilegitimul care n-are pic de obraz -strigă: ilegitimii! 

 

Fiţi sociabili!